Pozdrav ekipa
Evo da podijelim s vama svoje iskustvo o chip tuningu. 2019.g kupio novog Dustera 1.5 dci 115 ks. Upravo istekla garancija i kupio i montirao chip njemačkog proizvođača RACE CHIP. Uzeo sredni GT 20 ks i 33 Nm, K&N filter zraka i na izmjeni ulja uliven aditiv liquy moly ceratek. Prešao cca. 46000 km. Pisao sam ovdje prije dvije godine da sam ga imao na golfa 5 TDI 105 ks i digo ga a 130 Ks i bio prezadovoljan. Konacna brzina me nije opce zanimala jer to mi nije bio cilj ali dobio sam među ubzanja prilikom pretjecanja na magistrali sa kojima sam bio prezadovoljan. Puno življi na gasu od 80 -120 Km/h. Prešao s njim 60000 km i prodao auto u odlicnom stanju, a mislim da i danas vozi. Uglavnom, vec 4 dana je na Dusteru, prošao 110 km na autoputu i 100-tinak po gradu. Opet sam prezadovoljan, dobio odlicna među ubrzanja, motor mirnije radi i odlicno prima gas. Nema vise one nazovimo je rupe kada malo življe das gas nego ga odmah prima i da ne zvuci malo pretjerano lijepi za sic, hehehe. Meni se od pocetka auta desavalo u 1. i 2. brzini kada malo življe dam gas malo mi volan zatrese, kratko ali zatrese. Na prvom servisu kada sam ga vodio rekao sam da naprave voznju i da mi to pogledaju. Rekli su da su bili inda je sve u redu, da je auto u besprijekornom stanju. Prihvatio sam to i čak naviknuo. Međutim od kada je chip toga vise nema. Bas sam probao par puta namjerno i nema, odmah prima gas i ne trese nista, super. Tek je sada motor “prodisao” i puno ljepše i mirnije radi. Preporuka, tko zeli neka uziva bez straha za motor. Inace sam strojar po struci i radim sa strojevima pa znam sta radim😉👍🏻