Pozdrav Frenky!
Kako živim u brdovitim krajevima gdje zima 'pokaže zube' vozilo koje planiraš kupiti bi bilo pravi izbor za mene. :DD Ipak, za sada sam jako zadovoljan i svojim Stepwayem.
Zbog tvojeg iskustva sa off road-om rado ću pročitati utiske iz prve ruke vezano za Dustera.

vjerojatno si pročitao sve o dusteru, da je suv sa najboljim omjerom uloženog i dobijenog itd..
pa da ne drobim previše, duster ima i najbolji omjer snage i težine od svih sličnih auta, 115 ks i 1100kg, što je vrlo značajno za prohodnost u terenu, naravno onom strmom i klizavom.
radi male težine ne treba mu praktički ni reduktor. što sam se imao prilike uvjeriti, iako sam bio sumnjičav ispočetka. nedostatak za off road upotrebu je i taj što za sada nema mt (ripnastih) guma originalne dimenzije.
međutim, duster sa tim uvjetno rečeno "ćelavim" gumama ide i po blatu sasvim solidno, prolazi tamo gdje bi veći i teži terenci sa cestovnim gumama sigurno zapeli. prošle godine su neki moji prijatelji radili predstavljanje dustera za novinare u rizvanuši kraj gospića. napravili su bagerom offroad poligon, a dva dana prije samog iventa je padala kiša iz sve snage. svi su se usrali u gaće, mislili su da će dusteri zaglavljivati, a vremena za promjene nije bilo. ujutro su sa strahom išli probati, a duster je sve prošao kao ima traktorke gume.
uglavnom i sam sam vozio taj auto po prilično zahtjevnim terenima po žumberku, po šumskim vlakama, lošem makadamu i garantiram da mu po terenskim karakteristikama mogu parirati jedino dva, tri puta skuplji ozbiljni terenci.
ofkors, za ozbiljnu off road vožnju bi taj auto trebalo opremiti ripnastim gumama, zaštitom povozja i sl., ali i ovakav standardan je dorastao svakom zadatku koji bi trebao pred taj auto postaviti vlasnik. mislim čak i da će ga malo ljudi tjerati do granice do koje taj auto može...