Ja sam ih menjao pre oko dve godine i sve sam slikao, pa da probam da upotpunim temu..
Dobro si to pofotkal, možda sam trebal nabaviti asistenta koji bi to pratil.

Primjetio sam da ti skidaš samo pomični dio čeljusti koji se drži na vodilicama (mislim da su fi 10 ili 12mm. To olakšava montažu novih pločica jer kasnije samo umetneš čeljust, ali zna biti problema kod ponovnog stezanja čeljusti na vodilice i teško je stegnuti dovoljno čvrsto. I nedostak je kaj ne možeš podmazati vodilicu ispod mažeta pa može zahrđati.

Na drugom setu fotografija, kad vraćeš kočioni klip natrag u cilindar koristiš ključ i šarafciger. Ja sam koristio rolcange od 2" (velike papagajke - ne znam koji bi točni naziv bio za ta velika klješta) i elegantnije je jer se ne može izmaknuti i lupit te po prstima pa onda kreću molitve....

Zato sam skidao cijelu čeljust sa ramena - dva šarafa M12x1 l~30mm sa glavom 18mm koji se nalaze "sakriveni" ispod nepomične čeljusti. Treba koristi gedore i kratki nastavak pa šarafiti u blatobranu (jer ima više mjesta). Pritom treba paziti na gumeni dio lajtunga da se ne presavije ili ošteti (ne ostavljati čeljust da visi na lajtungu!).
Prvi put sam imal problema zbog "kolege Rumunjca"

u Dacia tvornici koji je šparal na tovatnoj masti i nije dosta podmazal vodilice za pomični dio čeljusti. Jedva sam rastavil čeljust kolko je zahrđala jedna vodilica... Fino stavio u tokarski stroj, malo pošmirglal, očistil rupu... Natiskal tovatne masti kolko stane i zatvorio mažetice. Ovo mi se čini jako bitno jer o tim vodilicama ovisi ravnomjernost rasporeda sile kočenja na vanjsku i unutarnju pločicu. Ako pomična čeljust ne kliže dobro po vodilicama, jače koči unutarnja pločica (ona je direktno na klipu i između nepomične čeljusti), a samim time je i površina diska koja koči manja i povećava se zaustavni put!

Kad se vrati kočioni klip natrag u cilidar, ima dovoljno mjesta da se stave pločice u čeljust izvan diska (koristil sam manji šarafciger) i natakne se sve zajedno na disk. Čini mi se da je lakše zašaraviti dva šarafa na ramenu nego pomičnu čeljust na dvije vodilice.
Kod mene na Loganu su Lucas-ove kočione čeljusti.
E da, ako nekom treba zamjenit pločice, javite. Mogu doći fotkati....