Author Topic: Pozdrav svima!  (Read 3748 times)

Offline minimi

• Dacia vozac
  • Dacia Logan 1,4 Arctic
Pozdrav svima!
« on: June 13, 2013, 02:52:09 PM »
Pozdrav svim koji su vlasnici vozila marke Dacia. Ja sam od 2006. godine korisnik Dacie Logan 1,4 MPI Arcitc. Kupio sam novi auto u sada već bivšoj auto kući Kontekst. S Loganom sam prešao do sada 158000 kilometara bez većih kvarova i skupih popravaka. Trenutno razmišljam o prodaji istog te kupovini novijeg s manje pređenih kilometara, no ovaj ne mogu prodati pa mi se čini da ću imati vječni auto. Nije ni to tako loša situacija jer bih sada, pošto idući mjesec plaćam zadnju ratu kredita u famoznim "švicarcima", napokon mogao lakše živjeti. Do sada sam svaki mjesec imao "veliki servis" u iznosu rate kredita, a od sada ću plaćati samo gorivo i male servise. Moram vidjeti kakva je tematika pa ću i ja dodati koju. Još jednom pozdrav svima, a nadam se da ću i ja nekim iskustvom pomoći ovoj zajednici.

Offline ropee

• Forumaš sa iskustvom
  • BMW 318d :D
Odg: Pozdrav svima!
« Reply #1 on: June 13, 2013, 03:17:16 PM »
 :welcomeani: 

Ajme rate u švicarcima , mora di si Logana pošteno preplatio .
Danas je teško prodati polovan auto , evo ja sam postavio na njuškalo oglas za Opel Astru od moje direktorice - nisam imao ni jedan poziv u dva tjedna ??? 

Offline Andjelko

• Tajnik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #2 on: June 13, 2013, 03:30:55 PM »
 :welcomeani: Dobrodošao minimi na forum, ostani aktivan, mislim da po pređenim kilometrima imao što pisati  :rtfm: o svome loganu  :a055:

Offline sandro

• Dacia profi vozac
  • Lodgy Life 1.5 dCi
« Reply #3 on: June 13, 2013, 04:37:33 PM »
 :welcomeani: i dobro došao! 

Probaj pitati kod ovlaštenih koncesionara ako bi ti uzeli staro za novo. Znam da daju manje love nego da ga sam prodaš, ali ovako je manje muke. Uglavnom sretno (pogotovo nako rješavanj švicaraca)! 

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #4 on: June 13, 2013, 08:46:14 PM »

Dobrodošao  :prijatelji:

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #5 on: June 13, 2013, 08:52:35 PM »
Dobrodošao!  :a055:

Budući da je kredit u CHF, taj Logan je koštao zasigurno kao jedan full opremljeni Duster bezinac  :fijufiju: :fijufiju: :agr:
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (sold)
'07 Logan MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (sold)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (sold)
A tu su još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 220.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 55.000km and counting (HR)

Offline Corto_1973

• Dacia vozac
  • Dacia Sandero 1.4 Blackline, 2010.
« Reply #6 on: June 13, 2013, 10:42:50 PM »
Dobrodošao!

Rijetko tko od nas je kupio Daciu za gotovinu, tako da na kredit nemoj uopće gledati. To što je bio u švicarcima, na to ne možeš utjecati, takve su bile prilike.

:ranting:

Prodaja polovnih ne ide, i ja bi ti isto savjetovao da ideš na opciju staro za novo u auto-kući. Auto kuće još i uspiju nešto prodati, naravno, opet preko kreditnih linija.

:gun:

A u isto vrijeme (kako si sam rekao) nisi imao značajnije kvarove, pa bi se možda mogao i koju godinu suzdržati od kupnje novog, baš zato što ti ističe kredit i možda lagano prikupljati sredstva. Kad gledam koliko godišnje dam za kredit i osiguranje u par godina bi prikupio značajnu svotu...

:a014:

Nadam se da ćeš se i zadržati na forumu  :kava:

Offline minimi

• Dacia vozac
  • Dacia Logan 1,4 Arctic
« Reply #7 on: June 14, 2013, 02:51:42 PM »
Hvala svima na dobrodošlici,
stvarno imam svakakvih iskustava, no moram prije svega pročitati što drugi kažu pa bih tek onda dodao i ja koju. Idući mjesec idem u banku uplatiti posljednju ratu, no moram popiti nešto za smirenje jer će mi sigurno ponudit novi kredit, a onda ne znam kako ću reagirati jer me ovaj psihički i financijski gotovu dotukao.

Offline ropee

• Forumaš sa iskustvom
  • BMW 318d :D
« Reply #8 on: June 14, 2013, 03:01:27 PM »
Neka je to iza tebe , samo ti nama ostani aktivan , javljaj se u temama   :too: , a nadam se da i pri slijedećoj kupnji budeš mjerkao Daciu  :a025:

Offline minimi

• Dacia vozac
  • Dacia Logan 1,4 Arctic
« Reply #9 on: June 14, 2013, 08:04:11 PM »
Kad bi financije dozvoljavale,  kada bi se u RH prodavao novi Logan, sedan verzija koja mi se više sviđa i bolje odgovara, i kada bi auto kuće za rabljene davale više (Prije dvije godine su mi za moj nudili 18000 malih zvjeri, a sad?), tada bih razmišljao o novom, ovako zaboravi novi i vozi što imaš ili kupi noviji ako ovaj prodaš.

Offline istrijan

• Dacia test vozac
  • **
« Reply #10 on: June 15, 2013, 01:53:34 AM »
 :welcomeani: :welcomeani:
Dobrodošao u klub! E kada bi bio Logan u prodaji kod nas...
Teško da će neka kuća pristati staro za novo s obzirom na godine i kilometre no vrijedi probati.

A što se tiče kredita čestitam da si preživio!
E pa nemože ljudi svaki kredit biti kao onaj u jugo dinarima kada ste kuće otplatili kao kutiju šibica ha-ha.

Offline minimi

• Dacia vozac
  • Dacia Logan 1,4 Arctic
« Reply #11 on: June 15, 2013, 01:26:27 PM »
Otplatio sam ja nekoliko kredita za kuću, čak sam imao po dva kredita odjednom, no nijedan nije bio ni sličan ovom. Kod svih tih kredita rata se nije povečavala, plaća nije padala i ništa nije poskupljivalo. Kod ovog kredita rata je sa 930 otišla na 1350 malih zvijeri, plaća mi je pala za četvrtinu, a poskupjelo je sve. Kad to sve uzmeš u obzir dobro da sam to dogurao do kraja. Prve 3 godine mogao sam plaćati i servise u ovlaštenom servisu, no sada sve više moram rastezati i svaki mjesec popraviti po jednu stvar, a ne kao nekad kad sam kod redovnog servisa mijenjao sve što su predložili. Ne znam kako ostali održavaju aute, ali ja moram za sada ovako. Napraviš listu prioriteta pa svaki mjesec riješiš jedan problem.

Offline mi5

• život je samo jedan...
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • japansko crvena Dacia Sandero 1.4 Laureate+
« Reply #12 on: June 17, 2013, 09:42:04 AM »
pozdrav kolega i dobrodosao!

s kilometrima tu je i iskustvo a upravo to je jako cijenjeno na forumu tj kada netko ima i zeli za podijeliti informacije i znanje s kolegama.

ono sto mogu reci u svezi kredita je da treba vidjeti za pocetak moze li se i koliko trenutno dobiti za logana i koliko je to smanjenje naspram cifre od prije 2 god. definitivno je ekonomski opravdanije u tvojoj situaciji trenutno probati predahnuti na nacin da novce koje si do sada placao za kredit i dalje odvajas ali sastrane na neku stednju. time ces dobiti priliku da ako se neste nepredvidjeno dogodi i zaglibis preduboko, auto ces i dalje imati, njegovo odrzavanje nece biti tako skupo kao da je novi auto (uvjetno) i za 2-3 godine ako sve prodje ok (uz disciplinu i bez iznenadjenja pa da moras dirati stednju) ces mozda imati svotu priblizno dovoljnu za kupnju novog auta ali bez kredita. Sa kreditom bi ti za istu mjesecnu ratu trebalo vjerojatno duplo.