Author Topic: Struganje metlice brisa?a  (Read 59202 times)

Offline LeNgenda

• Dacia test vozac
  • **
  • Dacia Sandero 1.4 MPI Ambiance Plus
Odg: Struganje metlice brisa?a
« Reply #75 on: June 14, 2012, 10:36:19 PM »
Prvo, ja sam i fabrickim bio sasvim zadovoljan, makar kada je brisanje i odsustvo bilo kakvih zvukova u pitanju. Nije bilo nikakvih oznaka na metlicama. Potrajali su mi od novembra 2009. do avgusta 2011. i sto je najsmesnije, nisu oni toliko lose brisali koliko se gumica na suvozacevom pocepala. :D

Zamenio sam ih Alca brisacima koji kod nas kostaju oko 2-2,5 evra po komadu i brisu fantasticno i ne cuju se nimalo, evo, cak ni posle 10-ak meseci. Zbog toga sto mogu da stanu, stavio sam one od 53 cm i recimo da je onaj neobrisani trouglic iza retrovizora malo manji, ali i dalje curi voda iz njega, tako da je to sasvim svejedno.

Poenta je da ja nikakvih problema sa brisacima nisam imao ni u kom pogledu, a slikom pokazujem da dve 53-ke mogu lepo da stanu.

Inace, grcki Guard aero-brisaci, koji kod nas mogu da se nadju u svim megamarketima po ceni od oko 6 evra po komadu su se pokazali izvanredno kada je taj tip brisaca u pitanju i oni su mi sledeci kad ovi propadnu.

Offline mi5

• život je samo jedan...
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • japansko crvena Dacia Sandero 1.4 Laureate+
« Reply #76 on: July 13, 2012, 09:16:31 PM »
jucer sam skinuo tvornicke prednje brisace (jos su ispravni i sluzit ce za rezervu) te sam stavio neke no name iz kauflanda (Kclassic). Cijena je bila 15-ak kn po komadu, klasican model, gledao sam da profil (presjek)gumenog dijela brisaca bude kao na ovim tvornickima te sam odlucio staviti od 56cm na lijevu stranu (vozacevu) te 53 na desnu. Kada se postave vidi se preklapanje na sredini no s obzirom da prvo krece lijevi a tek onda desni brisati nema nikakvih problema tj ometanja u radu. Moram priznati da nekako cudnije rade nego prijasnji, ne mogu definirati u cemu je stos no kao da se za metalni nosac hvatalju kapljice vode i pri povratku brisaca se te kapljice pomalo rasprse upravo po obrisanom tragu (efekt uocen pri malim brzinama i dok je kisa prestala). Uglavnom, ne vidim da igdje ostaje neki trag ili da ima posljedica od promjene velicine, ne skripe, ne preskacu i vidno brisu vecu povrsinu tak da sam zadovoljan za sada a vidjet cemo kak ce biti nakon pola godine i po zimi ;)

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #77 on: July 30, 2012, 02:37:16 PM »
 :( Nakon 3,5 godina potrgala se metlica brisaća na petim vratima

Offline vlado44

• Dacia test vozac
  • **
  • Sandero 1.6 Laureate
    • 2CV blog
« Reply #78 on: August 01, 2012, 10:52:30 AM »
zna li netko koji su brisači original na prednjoj šajbi, neki poznati brend ili no name? :1icon_nixweissA:

Offline mi5

• život je samo jedan...
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #79 on: August 01, 2012, 11:15:38 AM »
sve ovisi, mogu biti valeo ili no name; najcesce su ovi drugi koliko znam...

Offline logan

• fosil
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Logan 1,6 Laureate 2005.
« Reply #80 on: January 21, 2013, 09:36:01 PM »
Mene ovih beskrajno kišnih dana strašno nerviraju brisači koji stružu po staklu. Imam neke "no name" aero brisače i osim lijepog izgleda nikakvu drugu pozitivnu stranu nemaju.
Razmišljao sam o razlogu struganja jer sam nakon originalnih brisača u ovih 8 godina promjenio gomilu raznih modela ali ni s jedniam nisam bio zadovoljan. Dolazio sam na ideju da pojačam pritisak brisača na staklo, što sam vidio negdje na nekom forumu ali još nisam to proveo u djelo.
Međutim na mojim brisačima su se pojavili značajni tragovi habanja i korozije i samo je pitanje vremena kada ću morati mijenjati kompletne grane na koje se natiču metlice.
Pogledajte na fotografijama o čemu se radi. Ima li još kod nekog pojave ovakvog habanja ili sam ja izniman slučaj?

www.renault-klub.hr
www.du-moto.com

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #81 on: February 03, 2013, 07:44:43 PM »
Ovi brisači baš izgledaju "razvaljeno", kao da se netko iživljavao na njima  :( Što si riješio sa njima?
Ni na mojoj drugoj SN brisači nisu u tako lošem stanju, čak dapače - izgledaju odlično.

Pogledaj  http://daciaclubcroatia.com/DCCforum/index.php?topic=191.15
 brisači  firmi Velas Valeo compact C51 par 73 Kn, nakon zamjene nisam imao problema odlično brišu i nema struganja i škripanja bez obzira bilo staklo mokro ili suho.  :a025:

Kako su se pokazali brisači? Jel i dalje nema struganja i škripanja?
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (sold)
'07 Logan MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (sold)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (sold)
A tu su još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 220.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 55.000km and counting (HR)

Offline ZLovric

• Dacia vozac
« Reply #82 on: February 04, 2013, 08:47:03 AM »
Mene ovih beskrajno kišnih dana strašno nerviraju brisači koji stružu po staklu. Imam neke "no name" aero brisače i osim lijepog izgleda nikakvu drugu pozitivnu stranu nemaju.
Razmišljao sam o razlogu struganja jer sam nakon originalnih brisača u ovih 8 godina promjenio gomilu raznih modela ali ni s jedniam nisam bio zadovoljan. Dolazio sam na ideju da pojačam pritisak brisača na staklo, što sam vidio negdje na nekom forumu ali još nisam to proveo u djelo.
Međutim na mojim brisačima su se pojavili značajni tragovi habanja i korozije i samo je pitanje vremena kada ću morati mijenjati kompletne grane na koje se natiču metlice.
Pogledajte na fotografijama o čemu se radi. Ima li još kod nekog pojave ovakvog habanja ili sam ja izniman slučaj?

[/i]
Isto je i kod mene (ako ne i gore!!!) - Logan iz 2007.

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #83 on: February 04, 2013, 08:16:07 PM »
DarioGTI za sada se pokazalo dobro, još uvijek odlično brišu i ne stružeju.  :dobroje:
« Last Edit: February 04, 2013, 08:28:06 PM by Andjelko »

Offline denis

• Dacia test vozac
  • **
  • Dacia Sandero Ambiance,2010.
« Reply #84 on: March 03, 2013, 07:37:58 PM »
Samo potvrda!Stavljanjem BOSCH metlica (510mm) brisanje puno kvalitetnije i nema škripanja ni drugih popratnih zvukova.Orginalne metlice nemaju nikakvu oznaku proizvođača i na prvi pogled vidljivo je da se radi o jeftinom proizvodu.
Dacia

Offline mi5

• život je samo jedan...
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #85 on: March 04, 2013, 09:15:30 AM »
koja je bila cijena?

ja za svoje "no name" jeftine metlice (30 kn par, detalji nize u postu iz lipnja/2012) mogu reci da su zadovoljavajuci, susreo sam se mozda 4-5 puta sa struganjem tj preskakanje i to po zimi dok je sve jos bilo zaledjeno, odmah iduce brisanje nakon koje minute je ok tako da mi se cini za zimu dobra investicija, ne ostavljaju na cjedilu ili ugrozavaju losom kvalitetom a da se slucajno i potrgaju u godinu dana su odradile dobar posao (iako mi se cini da nema nikakve razlike i da i dalje rade kao nove)

Offline mi5

• život je samo jedan...
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #86 on: March 19, 2013, 04:18:03 PM »
andjelko gdje si i za koliko nabavio brisac za 5. vrata? skidanje je bilo komplicirano? meni nakon 2. godine i cestog koristenja pokazuje znakove umora pa bih ga zamijenio dok ne rikne totalno...

Offline Logan_Vk

• Dacia vozac
  • Dacia Logan 1.4MPi+LPG Ambiance
« Reply #87 on: March 19, 2013, 05:04:48 PM »

ja sam svoje skripuce orginalne zamjenio onima iz marketa kineskim od 20 kn i bilo je dobro prvi dan, nakon par mj, sam kupio Valeo made in France i dobri su kad se šajba ugrije... al nije mi to to... vidim ovaj rumunj sto ima videe o popravcima Logana u videu o zamjeni mlaznica ima jebene brisace, jesu li to aero?

Offline ciko1974

• Dacia vozac
  • sandero 1.4
« Reply #88 on: March 28, 2013, 11:28:57 AM »
meni mije toliko smetalo škripanje brisača nego kaj su mi brisali mali dio stakla.stavio sam bosch-ove 55 cm i "ubio dvije muhe jednim udarcem#

Offline mi5

• život je samo jedan...
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #89 on: March 29, 2013, 08:41:31 AM »
evo da se javim da su moji brisaci od 56 i 53 na prednjoj sajbi malo skripali na pocetku tjedna  :DD ali zakljucak je da je definitivno zbog leda i "nepodmazane" sajbe.
ostatak vremena rade ok, recimo sad, dok su ceste jos balave pa kad mi netko zasprica sajbu pa je idem obrisati bez tekucine nema nikakvih poskakivanja, osim naravno sto naknadno moram malo pospricati da ne bude sve muljavo... za to bi dobro dosla ona mlaznica sto je netko spominjao da baca tekucinu u obliku maglice  :a014: