Author Topic: Kupnja novog Sandera  (Read 20493 times)

Offline Smiley

• Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Duster 1.5 dci Blue 4x4 (2018)
Odg: Kupnja novog Sandera
« Reply #15 on: January 14, 2017, 07:26:33 PM »
Sretno Kerbi! :a055:

Dakle, ubrzo ocekujemo predstavljanje jos jednog limenog ljubimca... :too:
Dacia Duster Prestige 1.5 dCi Blue 4x4, 2018 (11.2018 - ...)
Dacia Duster Laureate 1.5 dCi, 4x4, 2015 (2.2015 – 11.2018)
Dacia Sandero Stepway 1.6, 2011 (10.2011 – 2.2015)

Offline kerbi

• Dacia test vozac
  • **
  • Dacia Sandero 0.9 Tcce *Lpg
« Reply #16 on: January 14, 2017, 07:39:50 PM »
Da, ubrzo :D Za jedno 2-3 mjeseca kako se sve čini, navodno bih u ponedjeljak trebao znati pravi rok isporuke.

Offline Andjelko

• Tajnik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #17 on: January 14, 2017, 09:05:09 PM »
Čestitam  :oklaski: na odluci i sretno sa novom Daciom, čekanje 2-3 mjeseca je više manje u cijeloj EU.  :a055:

Offline frenchkey

• Dacia vozac
« Reply #18 on: January 14, 2017, 10:45:56 PM »
čestitam

Offline kerbi

• Dacia test vozac
  • **
« Reply #19 on: January 21, 2017, 02:00:16 PM »
Vi koji ste kupovali novr Dacije, koliko ste ćekali da vam jave datum dolaska i ostalo?

Offline Andjelko

• Tajnik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #20 on: January 21, 2017, 02:18:36 PM »
U prosjeku se čekalo 2 do tri mjeseca prije godinu dana.To je provjerena informacija od prodavača iz salona.Bio sam upoznat i način kako se naručuje i definira proizvodnja vozila i dolazak tog vozila u HR.Kako je danas ne znam ali onda je postojala baza podataka za prodavače koji su mogli vidjeti koje vozilo u sustavu proizvodnje još nije rezervirano, primjerice za dan x u y sati počinje izrada Sandera, osoba želi kupiti sandero np. ambient oprema crvene boje, tvornica dobije podatak za to vozilo koje u startu ima svoj broj karoserije i traka proizvodnje je tako programirana da se izradi takvo vozilo.Naravno postoji mogućnost da osoba odustaje od vozila, gubi akontaciju.Vozilo nema rezervaciju i svi prodavači imaju tu informaciju te ako imaju zainteresiranog kupca  može se desiti da vozilo stigne  za 3-4 tjedna.Da ti odustaneš od kupnje netko će uletiti ako mu odgovara takvo vozilo i skratiti vrijeme čekanja.Ja sam kupio vozilo koje je već stiglo u HR, sve ukupno prošlo oko 25 dana od potpisivanja ugovora do isporuke.Dobio sam popust a moje je osobno mišljenje da je netko odustao pa su smanjili cijenu za njegovu akontaciju koju je dao ili je u transportu bilo oštećeneo, popravili osiguranje namiri štetu i za toliko mogu smanjiti cijenu.Ja sam dobio popust 6000 kn i metalik boju. Ja sretan i zadovoljan.  :a055:

Offline žac

• Dacia Rally vozac
  • Logan 1.4 MPI 2007. i Yugo 55 IN 2006.
« Reply #21 on: January 21, 2017, 05:21:30 PM »
U Beogradu 2007 sam na logana cekao tacno 14 dana... ne znam kako je sada.

Offline kerbi

• Dacia test vozac
  • **
« Reply #22 on: January 21, 2017, 06:43:03 PM »
Ma meni je čudno što ja već tjedan dana čekam da se centrala javi s podacima o toj rezervaciji ćemu li. 

Offline Andjelko

• Tajnik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #23 on: January 21, 2017, 07:12:20 PM »
Ma meni je čudno što ja već tjedan dana čekam da se centrala javi s podacima o toj rezervaciji ćemu li. 
Samo budi strpljiv, i vani (prava EU) čekaju 2-3 mjeseca.Ja sam svoju skalu 55  :a084:  čekao tri mjeseca, preživio   ;)  :a055:

Offline zzechner_sk

• Dacia test vozac
  • **
  • Dacia Logan MCV II
« Reply #24 on: January 22, 2017, 12:33:44 AM »

Vidi, ja sam kod Cindrića definirao paket opreme za MCV Laureat krajem siječnja i čekao sam negdje 3 tjedna. Sredinom veljače je došla informacija da ide u proizvodnju 4. svibnja. Naknadnom provjerom je ustanovljeno da je tvornica to ispoštovala, no AK nema utjecaja na prevoznika (i špeditera) iako je bilo rečeno da je transport 7-10 dana, tako da se u salonu pojavio 23. svibnja. Onda je nastupilo neka prepiska između leasing kuće i Renault Nissan Hrvatska (oko konačne cijene vezano na tečaj?!?!?), pa je auto konačno uz sve moje urgencije isporučen 16. lipnja. Ukoliko je tvoj način plaćanja drugačiji, ovo zadnje će se bitno skratiti.

Offline kerbi

• Dacia test vozac
  • **
« Reply #25 on: January 22, 2017, 12:19:51 PM »
Djelomićno kreditni. Pa što se ne drže cijene dogovorene kod ugovaranja? Na ugovoru nije bilo nikakve valuzne klauzule ilo sl. Cijena u kunama i sve.
No ok. Dakle tri tjedna si ćekao da saznaš datum. Taj dio me je zanimao.
Ovo je prvi auto kojeg naručujem. Prošlog sam uzeo na akciji s lagera pa nisam baš upoznat koliko se te procedure mogu razvući.

Offline zzechner_sk

• Dacia test vozac
  • **
  • Dacia Logan MCV II
« Reply #26 on: January 22, 2017, 07:32:50 PM »
Djelomićno kreditni. Pa što se ne drže cijene dogovorene kod ugovaranja? Na ugovoru nije bilo nikakve valuzne klauzule ilo sl. Cijena u kunama i sve.
No ok. Dakle tri tjedna si ćekao da saznaš datum. Taj dio me je zanimao.
Ovo je prvi auto kojeg naručujem. Prošlog sam uzeo na akciji s lagera pa nisam baš upoznat koliko se te procedure mogu razvući.

U osnovi jest u kunama. No, kako je kod mene lizing bio s fiksnom kamatom za fiksni iznos rate u kunama, vjerojatno su taj kunski iznos preračunavali na dan isporuke/sklapanja ugovora o lizingu.
Kako kažeš, prvo te zanima ovaj datum proizvodnje, a nadam se da ćeš čekati manje nego ja. Koliko sam razumio, tvornica kad radi plan prozivodnje za određene kontingete, raspredjuje primljene narudzbe pa javlja dobaljvačima načinjeni raspored...

Offline ropee

• Forumaš sa iskustvom
  • BMW 318d :D
« Reply #27 on: January 23, 2017, 08:30:39 AM »
Pozz kerbi,

Vjerojatno još nemaju novi plan proizvodnje, pa zato čekaš. U pravilu svaki ovlašteni dealer ima uvid u vozila u proizvodnji, te ih rezervira, tj. što se tiče tvornice, oni ih rade za tog dealera.
Trgovci rezerviraju poneki model onako napamet, za sebe, a svima je najbolje po narudžbi kupca.
Vjerujem da ćeš ubrzo saznati kad će biti točno tvoj model na traci.

Offline kerbi

• Dacia test vozac
  • **
« Reply #28 on: February 02, 2017, 10:30:28 PM »

Vidi, ja sam kod Cindrića definirao paket opreme za MCV Laureat krajem siječnja i čekao sam negdje 3 tjedna. Sredinom veljače je došla informacija da ide u proizvodnju 4. svibnja. Naknadnom provjerom je ustanovljeno da je tvornica to ispoštovala, no AK nema utjecaja na prevoznika (i špeditera) iako je bilo rečeno da je transport 7-10 dana, tako da se u salonu pojavio 23. svibnja. Onda je nastupilo neka prepiska između leasing kuće i Renault Nissan Hrvatska (oko konačne cijene vezano na tečaj?!?!?), pa je auto konačno uz sve moje urgencije isporučen 16. lipnja. Ukoliko je tvoj način plaćanja drugačiji, ovo zadnje će se bitno skratiti.
Meni se sve čini da ću je proći identićno kao ti. Još ćekam i izgleda da ću i ja doćekati sredinu veljaće da saznam datum.

Offline kerbi

• Dacia test vozac
  • **
« Reply #29 on: February 13, 2017, 10:26:44 PM »
I danas napokon javljeno kad dolazi vozilo. Doslovno na kraju onog roku od 60-90 dana. Trebao bi biti u salonu između 10-15.4.