Pozdrav svim fanovima i članovima kluba i foruma,
Tomislav iz Zagreba, 41 godina, trenutno vozim Škodu Fabiu Combi 1.4 TDI s kojom sam prezadovoljan, ali me jako privlači ideja i priča koja stoji iza Dustera.
Dugogodišnji sam član Renault foruma (od 2005.), kada sam gotovo kupio novog Logana, na kraju je izbor pao na Thaliu 1.5 dCi, koja i danas vjerno služi svog novog vlasnika - poznanik.
Razmatram kupovinu rabljenog Dustera (novi mi je nedostižan - a i čini mi se relativno skup) u periodu slijedeće 2-4 godine, isključivo Phase II, dakle 2014. nadalje.
Zanima me kakva će biti pouzdanost i koje su eventualne manjkavosti modela u praksi, pa to namjeravam pratiti u godinama koje slijede.
Nedavno sam imao priliku voziti potpuno novi Duster MY2016 s opremom Urban Explorer, 1.5 dCi 110 EU6, 6 brzina, 4x2 - upravo kakav i pikiram.
Dojmovi s vožnje su vrlo pozitivni.
Zasada mi (manje) smeta što se volan ne može podešavati po dubini (Megane II iz 2004. to ima serijski, a i recimo svaka Fabia od 1999.), nedostaje mi da bi se udobno smjestio,
ovako moram (na vrlo udobnim sjedalima) sjediti pomalo zgrbljen i blago povijen prema naprijed.
Više me smetaju manje manjkavosti u izradi, recimo površno lakiranje (unutarnja strana poklopca prtljažnika), 6-godišnje jamstvo na prohrđavanje i relativno visoka cijena.
Ali sam Dusterov izgled, robusnost i koncepcija su mi jednostavno neodoljivi, a vozne karakteristike i udobnost također vrlo zadovoljavajuća.
I u obzir dolazi isključivo dCi motor, zbog svog momenta i snage te primjerene štedljivosti i kultiviranosti u radu.
Ovdje se nadam ugodnom druženju, razmjeni iskustava i mišljenja te konkretnim savjetima.
Toliko za sada, ugodan dan svima...