Pre mesec dana, a mozda i dva, primetio sam da se vozaceva vrata cas zakljucaju a cas ostanu otkljucana, dok ostala i gepek se na dodir dugmeta otkljucaju i zakljucaju.. Problem se javljao sporadicno, bez nekih pravila...kako je vreme odmicalo motorcic na vozacevim vratima je sve vise zezao.. Prvo sam sumnjao na los kontakt u nekom konektoru, te sam skinuo tapacirung i pregledao ozicenje motora centralne brave i na kraju nisam detektovao nikakav problem. zatim sam skinuo motoric i prikljucio ga direktno na 12V i menajo mu polaritet kako bih ga naterqo da radi u oba smera...tad sam ustanovio da on ponekad nece da odradi posao. Znao sam da je problem u samom motoru , na njegovom kolektoru ili cetkicama...Medjutim sam motoric je zaliven u plastiku i nije namenjen za popravku...medjutim kako ja volim takve izazove resim da ga nasilno otvorim. Elem, kuciste sam po savu rasekao skalpelom i otvorio motor. Kao sto sam mogao i da pretpostavim kolektor na motoru je bio potpuno crn , zamascen i prljav...oprao sam motor u medicinskom benzinu i na kraju podmazao biksne i sklop zubcanika, sastavio motoric i super lepkom zalepio kuciste.... Motorce je proradilo kao novo, evo nedelju dana radi besprekorno. :cancan:
Evo par slika

..