Evo i mojih podataka. Ovaj vikend sam prešao cca 250km, klima je bila uključena stalno i samo prednji pogon, prosječna potrošnja 8,5, većinu sam puta provezao sa oko 80 - 90km/h. Bez klime, najmanji prosjek mi je bio (ista relacija) 7,2L.
BTW, relacija PŽ-ZG-PŽ autoput, brzina 150km/h, prosjek 10,5L. Tako se troši gorivo. :big: (ovaj smajlić bi trebao imati kiseli osmjeh)
Sad sam bio do Vozila clanova da proverim jel tvoj Duster 4x2 ili 4x4 i da ti kazem ja nesto, tvoja potrosnja je izvanredna, ma sta ti mislio. Auto sa tom masom, aerodinamikom, 4x4 pogonom i tim Renoovim nimalo stedljivim motorom ne moze da trosi malo, kao sto i ne trosi, ali tvoja potrosnja je sasvim prihvatljiva, cak donekle i pozeljna. Pogotovo potrosnja pri 150 km/h, to uopste nije puno.
Samo prednji pogon i bez klime, 7,2 l/100 km, petom 90 km/h je isto jako dobro, Duster Base bi trosio ispod 7 u tim uslovima. Ne znam kakav ti je stil voznje, ali ako si iole prgav za volanom, ovakva potrosnja raduje.
Za svog Sanderoza nikad nisam nesto posebno racunao potrosnju, ali sam siguran da uz cetiri putnika i pun gepek na autoputu pri 110 km/h trosi oko 6,2-6,3 l/100 km.
Nemam puno, cak skoro da nemam uopste one prave katastrofalne gradske voznje, ova moja voznja po gradu je manje-vise krstarenje sa ponekim semaforom, i tu se motamo oko 8-8,5 l/100 km. Vise semafora i blizi smo devetki.
Ispravan K7J u bilo kojim uslovima i van karting staze ne bi smeo da predje 10 l/100 km.
Inace, Duster sa dCi 90 i 4x2 je drumska krstarica, idealan izbor.