Author Topic: Logan 1,6 iz 2005. - pošao homokineti?ki zglob  (Read 734 times)

Offline logan

• fosil
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Logan 1,6 Laureate 2005.
Logan 1,6 iz 2005. - pošao homokineti?ki zglob
« on: March 13, 2022, 06:12:36 PM »
Prije par dana sam bio u ovlaštenom Renault - Dacia servisu na redovnoj izmjeni ulja i filtera koje imam besplatno dok god Logan bude u mom vlasništvu. Usput sam ih zamolio da obrate pozornost na homokinetičke zglobove jer osjećam lagano lupanje u jačim krivinama. Ztvrdili su da je desni zglog strdao a kako je on cijelina skupa s poluosovinom treba sve zamijeniti u kompletu. U servisu nisu imali zamjensku poluosovinu pa su mi savjetovali da je sam potražim jer će svakako biti jeftinija nego kod njih.
Dao sam se u potragu po web dućanima ali sam ostao zbunjen jer u više web trgovina ima dosta širok izbog poluosovina za Logana, međutim kad obratim pozornost na dimenzije spoznao sam da se svaka od njih razlikuje po dimenzijama. Uz svih stoji da odgovaraju baš mojem modelu Logana te čak imaju i Renault - Dacia kataloške brojeve međutim zbunjuje to što im se duljina razlikuje pa se kreće od 754,8 mm do čak 896 mm što je ogromna razlika za jedan takav dio.  Poslao sam upite prodavačima i sada očekujem mi detaljnije objasne koji tip poluosovine potpuno odgovara za moje vozilo. Ista stvar je i s manžetnama zgloba koje su također potpuno drugačijih oblika i dimenzija a također su ih u web izlogu nude za mog Logana.
www.renault-klub.hr
www.du-moto.com

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
Re: Logan 1,6 iz 2005. - pošao homokineti?ki zglob
« Reply #1 on: March 16, 2022, 02:09:06 PM »
Jesi po online trgovinama trazio preko VIN-a tvog Logana? Ova drasticna razlika u navedenim duljinama moze doci od toga sto jedan dobavljac jednostavno mjeri od drugacije tocke. Nedavno sam kupovao one gume amortizera za Hondu i s obzirom da nisam bio siguran koje trebam, narucio sam obadvije. Razlika u dimenziji je u webshopu bila 30 mm, u stvarosti nikakve razlike izmedju KYB i Japanparts gume koja je dosla. KYB ugradio na auto, Japanparts poslao nazad.

Inace, na poluosovini bi trebao imati naljepnicu s serijskim brojem, ak ne naljepnicu onda je ugravirano, najbolje je ak to mozes procitati pa narucit po tome. Na manzetama je cini mi se broj na vanjskom rubu gume. Nemoj se oslanjati previse na slike dijelove u webshopovima, te slike najcesce nisu od tog dijela sto kupujes.