Author Topic: Cijena redovnog servisa pod garancijom Sandero 1.4  (Read 76110 times)

Offline žac

• Dacia Rally vozac
  • Logan 1.4 MPI 2007. i Yugo 55 IN 2006.
Odg: Cijena redovnog servisa pod garancijom Sandero 1.4
« Reply #165 on: November 18, 2017, 10:27:19 PM »
Imam ja  instrumnt plocu + cip sa isprogramiranim softverom i bord kompjuterom... jedini problem je sto je na ploci kilometraza oko 50 000 km.

Offline kerbi

• Dacia test vozac
  • **
  • Dacia Sandero 0.9 Tcce *Lpg
« Reply #166 on: November 20, 2017, 03:22:34 PM »
Ovo je pod garancijom, pa nek rješavaju. Ja samo čekam da me fino nazovu da je spremno zamjensko vozilo i sve što im treba pa im ostavljam Sandera da to riješe.

Offline žac

• Dacia Rally vozac
« Reply #167 on: November 20, 2017, 05:15:55 PM »
Sigurno...nista lepse nego dok je auto pod garancijom...a ti samo odes do njih i  :lazy:

Offline kerbi

• Dacia test vozac
  • **
  • Dacia Sandero 0.9 Tcce *Lpg
« Reply #168 on: November 23, 2017, 06:02:31 PM »
Na kraju balade, autu nije ništa. Greška bila u softveru od servisa koji jednostavno bio prestar za moja auto. Došli Slovenci, nadogradili softver u servisu na noviju verziju i komunikacija s autom i poništavanje servisnog intervala prošli bez greške. Ajd, bar sam probao Sandera s osnovnom opremom (zamjensko vozilo). Ukratko, Laureat oprema vrijedi svaku kunu. :D

Offline žac

• Dacia Rally vozac
« Reply #169 on: November 24, 2017, 07:54:21 PM »
 :doh1:

Offline Jadri

• Dacia vozac
« Reply #170 on: January 30, 2018, 09:37:29 PM »
Prvi servis nakon godinu dana, Sandero II 1.5 dci 75. 1150 kn. Ovlašteni servis.

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
Re: Cijena redovnog servisa pod garancijom Sandero 1.4 + LPG
« Reply #171 on: January 29, 2022, 09:27:00 PM »
Napravljen servis Dacia Sandero 1.4 + LPG  141100 km, kompletna provjera vozila, zamjena ulja u motoru, getribi i kočnicama, zamjena filtera zraka i ulja, zamjena svječica, podešavanje zazora ventila, brtvilo poklopca motora. Cijena 2.066,00 kn.

« Last Edit: February 06, 2022, 09:26:35 PM by Andjelko »

Offline trapavi

• Dacia vozac
Re: Cijena redovnog servisa pod garancijom Sandero 1.4
« Reply #172 on: January 31, 2022, 07:48:23 PM »
Lako mu tu štelovat ventile , ajd nek ih naštela (ukoliko naravno treba) na kasnijim godištima renaultovih motora , pa i na ovim eco 100G koji su trenutno na Dasteru . Naravno isto važi i za Sandera i sve motore koji imaju bregastu direktno na šalici ventila . Mislim odnosno siguran sam da taj iznos za cjeli servis ne bi bio ni za naštelat ventile . Da ne govorimo bili to bilo korektno urađeno.

Offline dinko1981

• Dacia vozac
« Reply #173 on: February 06, 2022, 03:26:54 PM »
Zaista je debilan taj sistem ventila stavit na moderan novi motor. Ako već iz nekog razloga nisu stavili hidropodizače onda su barem mogli ostavit klasični jednostavni sistem. Inače ovaj gore navedeni servis ako se radi u vlastitom aranžmanu bi koštao oko 500kn, provjereno iz prve ruke

Offline trapavi

• Dacia vozac
« Reply #174 on: February 06, 2022, 05:58:05 PM »
Ako si mislio a predpostavljam da jesi na onaj sistem sa kalibriranim šoljicama kojih bi svaki servis trebao imat nekoliko stotina to je zaista debilno .
Lako je tvornici složit motor kad se sve izmjeri  i poslažu unutra šalice točno određene debljine pa montiraju bregste . Naravno to uglavnom radi robot i to je to . E ali sada kad treba zamjenit ventile usljed pregaranja ili čisto podesit na mjeru ako nisu točni to bez radnje brusača nije moguće . Koliko znam niti jedan ovlašteni nema tih šoljica (barem ovi koje sam pitao).
A ustvari to je materijal koga bi trebalo bit u svakom servisu ko što su nekad bile pločice za stojadina i wwvozila i druga . Da bi stvar bila bolja vidio sam da jedna renomirana radiona za tuning motora u NJemačkoj isto skida unutarnju stranu pločice da bi dobili mjeru koja paše .
Glupo i nepotrebno kad je umjesto onakve šalice moglo se stavit hidropodizač i gotova priča .Ovi novi motori 1,3 što idu u Renaultova , dacijina a i mercedesova vozila imaju ljepo hidropodizače i pritiskaju preko valjka na klackalici na ventile i to je zakon .
Da ne govorim koliko je posla sa tim dok dođeš do distribucije , skineš bregaste i sve napraviš . Točno me to odbija od Dastera eco 100g plinaša , jer kad vidim tu nepotrebnu komplikaciju sve mi više ti motori djeluju (nije daleko od istine )kao konstruirani za jednokratnu upotrebu tj do prvog kvara koji na drugim autima ne bi bio ništa strašno.

Offline dinko1981

• Dacia vozac
« Reply #175 on: February 06, 2022, 09:06:41 PM »
Neznam kakav je predviđen servisni interval za štelanje tih ventila?

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #176 on: February 06, 2022, 09:31:59 PM »
Zaista je debilan taj sistem ventila stavit na moderan novi motor. Ako već iz nekog razloga nisu stavili hidropodizače onda su barem mogli ostavit klasični jednostavni sistem. Inače ovaj gore navedeni servis ako se radi u vlastitom aranžmanu bi koštao oko 500kn, provjereno iz prve ruke
Ja nisam automehaničar, ne živim u kući a vozilo da  znam servisirati ne moguraditi na ulici.Podešavanje ventila sam tražio, od zadnjeg podešavanja napravio preko 50000km.Auto ima plin pa je preporuka skratiti interval podešavanja.

Offline dinko1981

• Dacia vozac
« Reply #177 on: February 07, 2022, 10:50:11 AM »
Ma shvaćam ja nema svatko znanje, mogućnost pa niti volju šerafati po autu. Samo onako usput komentiram kako postoji mogućnost značajne uštede za one koji su na vagi dali da se upuste u tako nešto. Govorim iz vlastitog iskustva iako ni ja nisam mehaničar a s obzirom da sam vozio auto sa tim motorom i plinom, slažem se za obavezno štelanje ventila ali ni to nije veliki problem ako čovjek ima volju i mogućnost a za sve ostalo tu je youtube 😁
« Last Edit: February 07, 2022, 10:53:15 AM by dinko1981 »

Offline trapavi

• Dacia vozac
« Reply #178 on: February 07, 2022, 05:35:46 PM »
Neznam kakav je predviđen servisni interval za štelanje tih ventila?
Ne znam stvarno ni ja , ali dogodi se da neki treba malo podesiti ,  naročito ako  je utonuo što bi značilo manji zazor na mjernim listićima .  I što onda ? ništa nego rastavljaj distribuciju , vadi bregaste i mjeri i zapisuj vrijednosti te nosi brusaču da prođe odnosno skine nutarnju stranu za potrebnu vrijednost . U svakom slučaju komplicirano i dosta posla a ako radi majstor koga plaćate skupo jer mora i bit skupo.