Author Topic: Sto kada knjizica vozila nije na vozacevo ime?  (Read 3443 times)

Offline mi5

• život je samo jedan...
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • japansko crvena Dacia Sandero 1.4 Laureate+
Sto kada knjizica vozila nije na vozacevo ime?
« on: February 09, 2011, 05:12:06 PM »
Evo sjetih se da bi moju nedoumicu mogli otkloniti kolege sa foruma pa rekoh da ne ispitujem ljude na PP nego da jednostavno svima ostane javno zabiljezeno pa ako nekome zatreba...
Dakle, pitanje je: sto je od papirologije potrebno za upravljanje vozilom unutar i van Hrvatske kada knjizica vozila nije na vozaca tj vlasnik nije u vozilu? Naravno, ne razmatram otudjenje necijeg vozila  :biggrin: nego vozilo koje nestrpljivo iscekujem necu registrirati na sebe vec na oca  :hihi:.
Kako ne bi imao nikakvih problema sa policijom pretpostavljam da mi je potrebna neka izjava vlasnika ali nisam siguran je li to samo za voznju unutar HR ili i za van zemlje, mora li biti prevedena na engleski(ako je i za van potrebna), treba li biti ovjerena ili ne te sto u njoj treba formalno stajati?  :60:

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
Re: Sto kada knjizica vozila nije na vozacevo ime?
« Reply #1 on: February 09, 2011, 05:27:03 PM »
Vjerojatno misliš na prometnu dozvolu, a ne knjizicu vozila, jer knjizica se ne nosi u autu, vec stoji kod kuce u papirima...  :a025:

Kod mene je situacija da su auti registrirani na firmu od starog, dakle piše vlasnik neka firma i sjediste firme, ja tako vozim otkad sam polozio, mama takodjer, i ne nosimo nikakve punomoci niti slicno sa sobom, samo prometnu dozvolu. Ja sam tako isao u Bosnu i nitko baš ništa nije pitao, jedino na granici moram pokazat zeleni karton. Dok recimo kod odjave vozila moras imati punomoc te firme/osobe za koju to radis. Ukratko, vozi bez ikakvog straha. Ako baš želiš ići na čvrstu stopu, napravi punomoć gdje tebe otac ovlaštuje na upravljanje vozilom od tog i tog datuma na 24sata dnevno i unutar i van zemlje.

:a055:
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (sold)
'07 Logan MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (sold)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (sold)
A tu su još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 220.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 55.000km and counting (HR)

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #2 on: February 09, 2011, 06:54:24 PM »
Izvadiš punomoć i onda mozes raditi s automobilom šta hoćeš,isto kao i pravi vlasnik,od prodaje do prelaženja preko granice :)

Offline robert mcv

• Dacia test vozac
  • **
  • Logan MCV Base 1.4MPi
« Reply #3 on: February 10, 2011, 06:32:54 PM »
Izvadiš punomoć i onda mozes raditi s automobilom šta hoćeš,isto kao i pravi vlasnik,od prodaje do prelaženja preko granice :)
tako j
e... gle najsigurnije ti imati punomoc. za nedaj boze.