Danas sam kod jednog mehaničara na 83 400 km obavio izmjenu dijelova koje sam trebao napraviti još na 60 tkm,pa evo cijena iz Auto Krešo trgovine:
SKF set zubčasti remen + klizač + pumpa vode = 931 kn
Gates mikroremen = 69 kn
TRV disk pločice (mislim da su se tak zvale ) = 216 kn
kočiono ulje Delphi 0,5 l = 28 kn.
Antifriz TQ(kupljen u Tokiću) 3 l = 85 kn
Mehaničar = 700 kn.
Sve skupa 2029 hrvatskih novaca.
Uzeo sam SKF set jer je pumpa (impleri u njoj) izgledala identično kao ona iz prve ugradnje Uz nju i klizač je došao Gates zubčasti remen kakav je bio tvornički. Tvornički španer je japanski Kojo,al je SKF-ov također identičnog izgleda.
U Tokiću su imali niže cijene,al skf pumpa je prevagnula da se odlučim za kupovinu u Auto Kreši.
A Cijena radova je posebna priča. Išao sam kod mehaničara koji inače radi u Renaultu i prema preporuci kolege s posla jeftine je,dobar.... Neznam koliko vi plaćate radove, al meni je ovo za 200 kn previsoka cijena.
Baš mi to dan pokvarilo. Tu u susjedstvu mi je vlasnik trgovine auto dijelova i autoservisa ponudio besplatnu ugradnju ako sve dijelove kupim kod njega. Dijelovi su ovi kod njeg koštali oko 1650 kn,što je bilo u startu skuplje za oko 450 kn od Tokića i 300 kn od Auto Kreše. Odustao sam od tog jer sam želio otić kod mehaničara koji baš radi na Renault vozilima. Računao sam da će me ta opcija malo skuplje koštati,al ne 400 kuna više