Stanje s pandemijom nam je svima promijenilo život a meni i doslovno jer sam na svojoj koži osjetio taj nesretni virus. Upravo provodim vrijeme u karanteni jer sam već tjedan dana covid pozitivan. Srećom do sada je sve prošlo sa lakšim simptomima. Samo prvi dan sam imao malo povišenu temperaturu, omamljenost i bolove u mišićima. Prije dan-dva mi je oslabio i potom nestao osjet mirisa a isto se dogodilo i mojoj kćeri koja je tek nakon mene dobila prve lakše simptome.
Trebao bih izdržati još dva dana pa ukoliko ne bude pogoršanja za vikend bi trebao biti van dok će moji ukućani morati nastaviti karantenu još tri dana dulje od mene.
Na žalost ova bolest svakodnevno pokazuje svoju surovu narav. Nemali broj je onih koje prate teški oblici bolesti pa čak i s kobnim ishodom. Ja sam prije nekoliko dana ostao bez dragog prijatelja i bivšeg kolege koji je u 79-toj godini podlegao bolesti ali da ova bolest ne bira prema godinama starosti imamo bezbroj primjera pa onaj također kolege iz firme, ovaj put znatno mlađeg od mene koji je u vrlo teškom stanju prebačen na liječenje u Zagreb.
Ljudi, ostanite odgovorni, pazite sebe i pazite druge. Želim vam dobro zdravlje i da bez posljedica izađete iz ove agonije.