Author Topic: Korozija i problemi s lakom  (Read 43872 times)

Offline Hoc

• Dacia vozac
  • Dacia Logan 1.4
Korozija i problemi s lakom
« on: August 06, 2011, 08:18:31 PM »
kolege forumasi ... trebam pomoc kako pristup pametno ovom problemu

znaci logan , boja siva sa efektom , star 4 godine sa produženom garancijom ,kasko osiguran
-bio sam na godišnjem s kojeg sam se upravo vratio,da ne duljim u srijedu sam zadnji put vozio logana (da ga napunim fluidom) i vratio sam se na parking
 i kad sam ovaj petak iso oprat stakla i provjerit stanje prije polaska docekalo me je na krovu "kinder surprise"

prvo sam mislio da je galeb ucinio svoje ali na moju veliku zalost nije i stavrno mi nije jasno kako se ovo dogodilo (sumnjam na to da je neki kamen naceo lim pa se vlaga uvukla ispod laka i sunce je napravilo ostatak posla).Pa ostala krasna rupa na krovu nakon što sam skinuo taj "višak" farbe.Pa sad što mi je pametno ucinit
1. otici reklamirat lak u servis (s time da ovo vrlo vjerovatno ne prolazi jer je garancija 2 godine za lak a 6 godina na prodiranje hrđe)
2. prijavit stetu tj.kasko pa da odmah sredim i ostale ogrebotine po loganu od pažljivih vozaca
3. sanirat stetu sa "markerom" i zastit od utjecaja vlage itd. (sacuvat bonus koji imam na kasku)
4. bolji prijedlog .....
Dacia Logan 1.4

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
Odg: Korozija i problemi s lakom
« Reply #1 on: August 06, 2011, 09:01:00 PM »
Pozdrav kolega!
Slika koju si postavi meni ne daje pravi vizualni efekt što se desilo, ali ako ti je lak samo na tom mjestu otpao ili je bilo ptičjeg izmeta na tom djelu koje se pržilo na suncu ili je bilo mjesto kitano, možda popravljano.Ja također imam kasko a u opcijama imam dodatno male štete, aktiviranjem opcie mala šteta do 3.500 kn ne gubim popust.Također kada sam aktivirao ful kasko zbog naleta NN vozila na moj parkirani nisam izgibio bonus, jer kod Croatie imam super bonus, što znači da ako više od 2 godine nemam prijave štete, sa prijavom prve štete ne gubim stečeni bonus tj. sljedeću godinu imao sam i dalje 50 % popusta.
Ako se ne vidi lim možda bi bilo dobro da probaš sanirati "markerom".Jasno vizualno se to vidi, ali je najbitnije da se ne širi.

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #2 on: August 07, 2011, 12:31:10 AM »
odmah to saniraj kako znaš,tih markerima ili odi kupi jedan sprej bezbojnog laka i našpricaj na to mijesto što se oljuštilo.jednom kad se lak načne to se širi kao bolest.

Offline Matija_vz

• Forumaš sa iskustvom
  • dacia logan 1.4 laureate
« Reply #3 on: August 07, 2011, 05:06:35 PM »
a da ti se nije pokakala ptičica ? Pa nisi vidio odma, slično se i meni dogodilo, ali auto ima mislim 3 nanosa boje... možda bi bilo dobro pošto je kaksko da odeš pitati. Mislim da u ovlaštenom salonu di si kupio logia imaš za naručiti pro broju karoserije boju za njega i mislim da dođe 50€
dacia logan 1.4  laureate 2005god
Varaždin

Offline Hoc

• Dacia vozac
  • Dacia Logan 1.4
« Reply #4 on: August 09, 2011, 11:26:30 AM »
@matija_vz imas pravo,proklet galeb .... otišo sam pitat kod lokalnog limara/lakilera i potvridio da je galeb ucinio svoje ... tako da sam saniro stetu sam (moram priznat da sam cak i dobro napravio poso , nije isto ko prije ali zadovoljan)  jer sam prvo htio iskoristit kasko da odmah popravim sitna oštecenja nastala tjekom godina ali sam dobio preporuku da jos pricekam kad prođe zimsko razdoblje pa tek na proljece iskoristim kasko (jer sam cito ugovor (jadransko osiguranje) i nisam uzeo dodatno opciju male štete o kojim govori kolega @Andjelko vec mi na temelju prijavljene štete uzmu jedan dio od 50% bonusa kojeg imam , koliko sam ja uspio shvatit jer im telefonska služba živa koma)
-jos jednom hvala svima na savjetima
Dacia Logan 1.4

Offline Matija_vz

• Forumaš sa iskustvom
« Reply #5 on: August 09, 2011, 10:37:27 PM »
dobro da si zaštitil jer bi se moglo širiti budem ja pral auto ovaj vikend pa poslikam kaj sam ja napravil meni se na sreču ne širi, poslikaj ti kak si napravil pa da vidimo dali je loše :D
Varaždin

Offline Matija_vz

• Forumaš sa iskustvom
« Reply #6 on: August 16, 2011, 09:06:48 PM »

evo jedna slika je isti problem prije oko 2 godine također nisam odma vidio da se ptičica pokakala,a ova druga problem neznam kak da to skinem mislim da je to lak za nokte
Varaždin

Offline logan

• fosil
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Logan 1,6 Laureate 2005.
« Reply #7 on: September 03, 2011, 11:40:54 PM »
I meni se na Loganu na krovu pojavila mala krasta ispod koje se nazire korozija. To je bilo još dok je bio u garanciji i bio sam u ovlaštenom servisu gdje smo dogovorili da ćemo to jednom sanirati.
No kako se ta točka ne širi, ja malo nemaran a servis mi udaljen 90 km, to još čeka da se odradi  :DD
www.renault-klub.hr
www.du-moto.com

Offline Redhead7624

• Dacia vozac
  • Dacia Sandero 1.4 Ambiance Plus
« Reply #8 on: January 23, 2012, 12:49:12 AM »
Neki da sam uhvatio malo vremena da se poigram oko auta, a s obzirom da je star tek 5 mjeseci jako me iznenadilo kad sam vidio da je poluosovina totalno zahrdala cijelom dužinom iako je na nju i dalje zaljepljena naljepnica sa barkodom, tj. poluosovina je potpuno nova!
Nisam mogao vjerovati svojim očima pa sam okinuo i poneku fotku ali oči me nisu prevarile...
Ima li tko od vas takva iskustva?
Za par dana idem na preporučeni servis (5000 km) pa ću im na servisu nabrojati sve po spisku!
Ovo pišem na smartphone-u pa mi fali poneki dijakritički znak, nemojte mi to previše zamjeriti...
Evo i jedne fotke:

http://flic.kr/p/bh5huH

http://flic.kr/p/bh5huH] [url]http://flic.kr/p/bh5huH [/url]

« Last Edit: January 23, 2012, 01:09:53 AM by Redhead7624 »
Bolje metati u cilj, nego ciljati u metu..

Offline Redhead7624

• Dacia vozac

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #10 on: January 23, 2012, 08:30:37 AM »
Redhead7624 ne uzbuđuj se zbog toga, poguglaj malo po internetu i pronaći ćeš isti problem na dosta modela.Poluosovina je poveći komad metala.Prije će istrunuti tvornički obojena limarija na vozilu nego poluosovina.I kod mene je bilo tako, a uvjerio sam se da je i na drugim modelima bilo slično.To su dijelovi automobila koji su stalno u kontaktu sa vodom, prljavštinom, soli, normalno je da su promjenili boju.Kad pronađem vremena slikati ću svoje nakon tri godine starosti da usporediš.

Offline alen18

• Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Solenza 1.4 MPI 2004.god 55kw/75ks 114Nm
    • daciaclubcroatia
« Reply #11 on: January 23, 2012, 09:25:27 AM »
kod mene vise ni nema boje na poluosovinama sad su boje hrde   :D
Dacia rule.1.4 8v 55kw 75ks 112nm MPI E7J+JH3 21350km 2004.g

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #12 on: January 23, 2012, 01:07:46 PM »
nažalost takva je i kod mene,to sam primjetio odmah nakon prve zime.u biti to je samo površinska oksidacija,i neutječe nimalo na svojstva poluosovine.neće ona puknuti zbog površinske oksidacije/hrđe niti išta slično.no opet,da su mogli staviti koji dodatni premaz u tvornici,mogli su  :d018:

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #13 on: January 23, 2012, 02:14:48 PM »
Samo ću potpisati Anđelka i Blek-a. Nije nešto što treba brinuti čovjeka, ali da se moglo izbjeći - moglo se.
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (sold)
'07 Logan MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (sold)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (sold)
A tu su još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 220.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 55.000km and counting (HR)

Offline Redhead7624

• Dacia vozac
« Reply #14 on: January 23, 2012, 03:25:56 PM »
Ok, hvala svima na brzim odgovorima. Malo me to ipak iznenadilo, u Rijeci nema snijega ni soli na cesti, a na starom Citroënu nisam imao tih problema..
Nevezano uz to ja sam jako zadovoljan sa autom, ostavlja dojam robusnosti puno veće od duplo skupljih automobila :a025: