Author Topic: Elektricni servo umjesto hidraulicnog  (Read 4284 times)

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
Elektricni servo umjesto hidraulicnog
« on: January 20, 2012, 04:18:35 PM »
Dakle, ideja je ova:

pošto ja na SuperNovi nemam nikakav servo, a tvornički bi bio hidraulični, preko remena, razmišljao sam ugraditi servo letvu volana, ali sa elektricnom servo pumpom sa Logana 1.5dci. Problem je taj što sam čuo da navodno elektricni servo uređaji imaju u sebi nekakve senzore (valjda na stupu volana ili gdje vec) te da prema tim podacima jacaju odnosno slabe jacinu serva ili to rade preko pinjona brzinomjera  (koji je kod mene na sajlu, nije elektricni).
Dakle, elektro pumpa bi dobijala snagu preko struje, stvarala pritisak te bi se taj pritisak crijevima doveo do hidraulicne tvornicke letve.

Odnosno, je li moguće "samo" dovući + i - do pumpe, te kada je motor upaljen da radi i servo pumpa?

PS - nije da mi treba servo, ali eto volim kemijati...
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (sold)
'07 Logan MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (sold)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (sold)
A tu su još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 220.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 55.000km and counting (HR)

Offline logan

• fosil
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Logan 1,6 Laureate 2005.
Odg: Elektricni servo umjesto hidraulicnog
« Reply #1 on: January 27, 2012, 07:30:29 AM »
To bi bio vrlo odvažan pothvat jer bi se moralo podudariti masu faktora da bi projekt uspio. Od fizičkih dimenzija letve, spojnih točaka na šasiji, samog hoda krajnica letve pa tek onda svih tih električnih i elektroničkih komponenti. No sve to ne govori da možda ne bi i uspio. Vjerojatno bi se moglo izvesti ako bi ove mehaničke komponente odgovarale.
www.renault-klub.hr
www.du-moto.com