Author Topic: Razlike SuperNova = Solenza  (Read 5418 times)

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
Razlike SuperNova = Solenza
« on: February 28, 2012, 11:36:58 PM »
Budući da se radi o 2 maltene ista auta, odlučio sam otvoriti ovu temu kako bismo mogli bilježiti spoznaje o razlikama. Ova ideja mi je sinula kada sam danas popodne tražio parking te ga našao upravo pored jedne crvene Solenze Scale 1.4 sa BM tablicama. Imao sam vremena pa sam malo zagledao tu Solenzu i našao još neke zanimljive spoznaje koje do sada nisam znao.

Dakle razlike:

Iz vana:

Odmah uočljive razlike: Prednja hauba, zadnja hauba, farovi prednji, štop svjetla, branici.
Branici - SLZ prednji branik bolje prati liniju na prednjim krilima i kao i liniju krila, dok je kod SN izbočen branik i ne prati liniju.

Hauba - SN hauba ima na sebi plastičnu mrežu kroz koju ulazi zrak za ventilaciju i na sebi ima dvije dizne za špricanje vode. Kod SLZ hauba je potpuno zatvorena, nema dizni na njoj ni otvora, i hauba je malo izdužena u kutovima prema vjetrobranu.

Dizne za vodu - kao što je gore rečeno, na SN su na haubi i ima 2 komada. Na SLZ ima jedna i nalazi se na sredini između brisača i jedna je. Moram još napomenuti da SLZ ima jedan izbočeni dio lima na kojem se nalazi ta dizna, SN ima taj lim u 2003godini, prijašnje godine to nemaju.

Krakovi brisača - SN od dna stakla do brisača ima oko 9-10cm, SLZ ima oko 6cm i ima ravne krakove, SN ima kod vijka neki produžetak.

Vanjski retrovizori - SN ima "unikatne" retrovizore, nisu sa Renault-a, dok SLZ ima retrovizore kao Logan ph1.

Poklopac za gorivo - SN ima poklopac koji prati bočnu liniju, SLZ ima poklopac sa malim udubljenjem predviđenim kao mjesto za tiskanje.

Antene: različite u oba auta.

Iz unutra:

Odmah uočljive razlike:

Armatura, instrument ploča, ventilacija, oplate vrata, sjedala, kabinsko svjetlo, ručice za žmigavce i brisače, volan, kugla mjenjača, polica u gepeku, nosači police.

Sjedala - na SN se montiraju sa vijcima koji idu vodoravno, dok na SLZ ti vijci idu okomito. Neznam da li SN ima rupe za okomite vijke.

Kabinsko svjetlo - SN ima svjetlo kod suvozačevih vrata, SLZ ima svjetlo u sredini kod retrovizora.

Komande ventilacije - kod SN ima 3 položaja puhanja i 3 brzine ventilacije. SLZ ima više položaja (5-6) i ima 4 brzine ventilacije.

Ručice za žmigavce i brisače - SN ima ručice kao u R19, R5, a SLZ ima sa Clia II, kao u Loganu, Sanderu...

Stup/križ volana - SN ima kraći križ koji počinje nakon "kutije" sa ručicama i vodi do letve volana, SLZ ima duži stup volana koji vodi skroz od volana preko komandi do letve volana (možda je identičan dio i na Loganu/Sanderu, ali nisam siguran)

Ručica mjenjača - SN ima ručicu iz Lagune II, a SLZ od Logana ranije godine, sa slabijim paketima opreme.

Volan - SN ima "jedinstveni" volan koji nije preuzet iz Renault-a, a SLZ trokraki, ali stari tip nije bio kao u Loganu, ali ima i SLZ sa takvim "Logan" volanima.

Polica u gepeku i nosači: Na SLZ napravljeni kao i oplate od "Renaultovske" plastike, bolje prate liniju okolnih plastika na C stupu, a tako isto i polica koja ima vezice za kačenje na gepek vrata.

Pipci za zaključavanje - SN ima vidljive pipke u svakom paketu opreme, SLZ ima vidljive pipke samo u paketima gdje nije bilo centralnog zaključavanja, kod jačih paketa su pipci skriveni tj ne vide se.

Motorizacija:
Motor: U SN je E7J 260 sa mjenjačem JH3 050 sa hidrauličnim kvačilom i jednom lambda sondom, dok je na SLZ E7J 262 sa kvačilom na sajlu, te ima dvije lambda sonde.

Pinjon brzinomjera: SN ima pinjon iz kojeg ide sajla, pa je i mehanički brojač kilometara, SLZ ima pinjon koji daje elektro impulse za brzinomjer, pa je stoga i brojač kilometara digitalni.

To je za sada to, kada uvidim još neku razliku, javit ću!

« Last Edit: April 01, 2012, 09:59:07 PM by DarioGTI »
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (sold)
'07 Logan MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (sold)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (sold)
A tu su još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 220.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 55.000km and counting (HR)

Offline alen18

• Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Solenza 1.4 MPI 2004.god 55kw/75ks 114Nm
    • daciaclubcroatia
Odg: Razlike SuperNova = Solenza
« Reply #1 on: February 28, 2012, 11:53:37 PM »
kolega ovo je za + svaka cast nisam ni sam znao da ima toliko razlika a maltena isti auti ko sto si reko .ima jos i razlika u materialu pozadine zadnjih siceva , na sn je lim a na slz je lim i gore je tepih kao neki , razlika je i u retrovizorima , slz ima retrovizore u stilu clia II a sn one ravne
« Last Edit: February 29, 2012, 12:17:31 AM by alen18 »
Dacia rule.1.4 8v 55kw 75ks 112nm MPI E7J+JH3 21350km 2004.g

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #2 on: February 29, 2012, 03:19:26 PM »
Darac,jesi ovo sam slagao ?

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #3 on: February 29, 2012, 04:09:28 PM »
Alene - retrovizore sam napisao u prvom postu, i SLZ i Logan nemaju Clio retrovizore, niti su općenito preuzeti od Renault-a.

Blek - da, sve sam ja kucao na osnovi svojih spoznaja.

Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (sold)
'07 Logan MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (sold)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (sold)
A tu su još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 220.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 55.000km and counting (HR)

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #4 on: February 29, 2012, 07:29:24 PM »
Svaka čast za ovakv post, dobra ti je "memoriska kartica"  :allocafe: Zavrijedio si  :a055: i +

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #5 on: March 01, 2012, 08:15:45 PM »
Alene - retrovizore sam napisao u prvom postu, i SLZ i Logan nemaju Clio retrovizore, niti su općenito preuzeti od Renault-a.

Blek - da, sve sam ja kucao na osnovi svojih spoznaja.

e onda imaš plus :D