Author Topic: Pozdrav iz Zadra  (Read 6694 times)

Offline bepo1606

• Dacia vozac
Pozdrav iz Zadra
« on: April 07, 2016, 09:07:17 PM »
Pozdrav ekipa.Ja sam već trebao vozit Logana MCV ali se kupnja rastegla do pakla.Auto sam naručio 22.10.2015. i još ga nema.Razlozi i izgovori su se mijenjali iz tjedna u tjedan da bi prije koji dan saznao da je koncesionar u Zadru u blokadi(Mehanizacija Zadar).Od Renault Hrvatske nikakve koristi,na poruke odgovaraju na kapaljku i to sa remenskim odmakom koji se mjeri tjednima.Da li je još tko imao problema sa istim koncesionarom?Em ne mogu do kapare a ni do naručenog auta jer im je blokiran račun.Neka preporuka ako je tko imao slično iskustvo.

Offline Andjelko

• Tajnik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
Odg: Pozdrav iz Zadra
« Reply #1 on: April 07, 2016, 09:31:39 PM »
Pozdrav bepo1606, ti si prvi sa ovakvim slućajom koji se javio na forumu.Pa jel ta firma išta radi kad ima blokadu računa?Reklam im je aktivna  na www.  da prodaju više vrta vozila?Koliki si polog morao ostaviti.Malo čitam na forumima o njima, podosta neg. komentara.

Offline Highlander

• Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Duster 1.6 16V 4x4 Laureate
« Reply #2 on: April 07, 2016, 10:09:15 PM »
Kao priča iz Zone sumraka !

Offline Highlander

• Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Duster 1.6 16V 4x4 Laureate
« Reply #3 on: April 07, 2016, 10:56:41 PM »
Zaboravih - dobro nam došao, bepo1606 !
 :welcomeani: :a055: :a025:
Držim ti palčeve, da se ta agonija završi happyendom !

Offline Smiley

• Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Duster 1.5 dci Blue 4x4 (2018)
« Reply #4 on: April 07, 2016, 11:09:54 PM »
Nevjerovatno da firme koje su u nekoj blokadi i dalje mogu "raditi" i uzimati novac od kupaca...  :a070:

Sretno!  :dobroje:
Dacia Duster Prestige 1.5 dCi Blue 4x4, 2018 (11.2018 - ...)
Dacia Duster Laureate 1.5 dCi, 4x4, 2015 (2.2015 – 11.2018)
Dacia Sandero Stepway 1.6, 2011 (10.2011 – 2.2015)

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #5 on: April 07, 2016, 11:23:14 PM »
Piši mail direktno u Renault Francuska. Hoće li oni imati utjecaja ili ne - vjerojatno neznatno, ali bar ćeš znati da si i to pokušao.

Jesi se raspitao u Udruzi Potrošač što oni kažu na ovakve situacije?
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (sold)
'07 Logan MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (sold)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (sold)
A tu su još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 220.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 55.000km and counting (HR)

Offline bepo1606

• Dacia vozac
« Reply #6 on: April 08, 2016, 09:43:23 AM »
danas sam dobio kratki odgovor od Renaulta Hrvatske.Od gospođe Crnoje.Samo me uputila u jednoj rečenici na nekog šefa u Mehanizaciji da nađemo neko rješenje.Oni rade al ne mogu naručivat pa ni isporučivat vozila kad im je blokiran račun.Inaće 3000 kuna sam ostavio kapare.detaljnije ću pisat večeras kaf se vratim s posla.

Offline ropee

• Forumaš sa iskustvom
  • BMW 318d :D
« Reply #7 on: April 08, 2016, 02:04:21 PM »
bepo 1606 - prije svega dobro nam došao na naš forum  :a055:

Žao mi je zbog situacije u kojoj si se našao al u naššoj državi je to tako. Nezaštićen si totalno.
ukoliko je firma već bila u blokadi kada si dao polog, možeš otići do njih i zaprijetiti tužbom, no najbolje bi bilo pokušati se dogovoriti se sa njima da ti vrate polog, u kešu ili na neki drugi način a potom otići u drugi autosalon i naručiti vozilo.

Offline bepo1606

• Dacia vozac
« Reply #8 on: April 10, 2016, 06:17:04 PM »
Prilikom naručivanja odabrao sam Life varijantu.I trebao dobiti zimske gume koje su tada bile dio akcije.Oni su naručili Ambiance,bilo mi čudno što se bira boja al kao to je isto.Kao dobit ćeš naljepnice na kraju pa zalijepi ako hoćeš.Ajde dobro tu su me u startu prešli.Gume čekaju u salonu al ni slova koje.
Kako auto nije dolazilo( u startu rečeno oko 2,5-3 mjeseca) a akcije su se mijenjale tražio sam objašnjenja od Renaulta Hrvatske.Dobio sam ponudu od 200 eura popusta na dodatnu opremu za čekanje kod isporuke.Moje prihvačanje ponude su potvrdili nakon mjesec dana.
Kako se u međuvremenu mijenjaju ponude a moja naruđba nije ispoštovana(auta nema,da bude bolja stvar nije bio ni proizveden)tražio sam promjenu ponude.Jer ispada da će ljudi koji su naručili kasnije Logan MCV Life dizel dobiti za iste novce ili malo jeftinije čak auto od 90 KS a ja od 75KS.Al objašnjavali su da je kapara dana za određeni auto i za promjenu je kasno.
Mehanizacija čeka da im se odblokira račun u roku od 15 dana al za to nema nikakve garancije.Ako ne uspiju nude da se prodaja istog auta obavi preko druge kuće.Al kod njih mi ostaje blokirana kapara koju ne mogu vratiti.Može li blokirana firma bar dati dodatnu opremu ako je ima na skladištu?
Što se tiče Renaulta i Dacie moram pohvalit samo njihovu službu za korisnike na facebooku.Brzi su i od ograničene pomoči.Al oni koji bi trebali biti odnos s kupcima 0.Ni jedan jedini poziv nisam primio na ostavljenu hrpu poruka,poziva i mailova.Rok odgovora na maili je od 5 do mjesec dana.
Nakon upučivanja od strane Renaulta da riješim sam situaciju sa blokiranim koncesionarom nazvao sam drugog koncesionara u Rijeci i dobio prilično zanimljiv odgovor koji nisam očekivao.Naime agent mi je preporučio da pričekam da se Mehanizaciji odblokira račun i uzmem auto od njih.A ako baš hoću da se možemo čuti za koji dan pa da vidimo što se ima na lageru za naručiti.
Trebam savjet da li da ostanem na tom dizelu od 75KS ili da uzmem 90KS.Svaki savjet bi mi bio dobrodošao jer su me ovih 5 i pol mjeseci navikli na igru gluhog telefona.

Offline ropee

• Forumaš sa iskustvom
« Reply #9 on: April 10, 2016, 06:29:48 PM »
ja bih naručio vozilo kod drugog, a mehanizaciju bi tražio opremu - kuku, navlake, gume,.... što god mogu dati samo da se izvuče lova. Ako trebaš pomoć oko naručivanja auta u Rijeci, pošalji mi PP , uputiti ću te kome da se javiš.

Pozz

Offline Andjelko

• Tajnik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #10 on: April 10, 2016, 09:02:52 PM »
ropee ti je odlično odgovorio  :oklaski: , on i još neki članovi imaju odlična iskustva sa prodsvačima u Rijeci, također ako neko iz ZG ili bliže okolice treba informaciju ili želi kupiti vozilo može mi se obratiti na pp   :a055:

Offline ropee

• Forumaš sa iskustvom
« Reply #11 on: April 10, 2016, 10:01:34 PM »
epo- raskrsti  sa mehanizacijom,jer da su htjeli/mogli riješili bi dug u tih 5 mjeseci i/ili obavijestili te o problemu. Pokušaj dobiti od njih krovne nosače, kuku, ... nešto u vrijednosti tvoje uplate ili novac. Teško je povjerovati da će danas sutra sve biti ok sa njima :( . Zbilja, do sad si već mogao uživati u svom vozilu.
Sasvim druga stvar bi bila da je vozilo došlo u Hr a da ga Renault/Dacia Hrvatska ne želi isporučiti Mehanizaciji zbog duga, onda bi to bio neki drugi problem a i tu postoji rješenje.
Dogovori se sa Renaultom/Dacia Hrvatska otplatu ostatka vozila, a ona akontacija je ionao zarada mehanizacije, ako ne pristanu aktivacija odvjetnika i tužba uvoznika i koncesionara

Offline bepo1606

• Dacia vozac
« Reply #12 on: April 20, 2016, 11:50:55 AM »
Nije problem raskrstiti već što tih auta nema.Sad da naručim kod drugih nema ništa prije početka kolovoza.Zvao sam i Adriu i RB-auto u Rijeci.Ona gospođa je super al pomoči nema.Naravno i gubim taj mizerni popust i zimske gume,nada je i to bilo nedovoljno za ovu igru živaca.
Sad je novo u zadnjih tjedan dana to da su mi rekli da je auto povučeno i da stiže za 4 radna dana(prošla srijeda).Već 20 dana je kao auto u Novom Mestu u Sloveniji.Da bi mi danas rekli da je auto naručeno u petak i da stiže iz Rumunjske i kad stigne stigne.  :banghead:
Nemate pojma koliko možete biti sretni što ste izbjegli ovakve probleme.

Offline Dodozg

• Dacia vozac
  • Duster Laureat 1.5 dci 4x4
« Reply #13 on: April 20, 2016, 02:49:05 PM »
i ti i dalje vjeruješ da je to istina šta ti govore ???

osobno uzeo bih od njih bilo šta, šta  bi mi možda trebalo na novom autu ili šta se može prodati preko njuškala da vratim novce

otputovao makar na drugi kraj HR jer stvarno ima i normalnih trgovaca naručio drugo vozilo i krajem 6 ili u 7. mj vozio vozilo (zaboravi akcije ,gume ili već šta )

obzirom da nisu ništa napravili sve ove mjesece lagali da imaju auto pa nemaju pa naručuju ma daj
od kuda im sad novci da plate sve dugove i tvoj auto i ostale koje su zeznuli u proteklom razdoblju ako su bili u blokadi ???

Offline bepo1606

• Dacia vozac
Napokon
« Reply #14 on: April 26, 2016, 10:07:01 AM »
Ipak je auto stiglo.6 mjeseci i 4 dana.Sutra obavit preuzimanje i amen.Naravno plačanje preko auto kuče iz Siska.Cindrić d.o.o. Ima li tko iskustva s njima?