Author Topic: Pozdrav iz Vukovara  (Read 3078 times)

Offline JohnnyB

• Dacia vozac
Pozdrav iz Vukovara
« on: April 30, 2016, 04:18:01 PM »
Zovem se Ivan (34) i trenutno gledam Logan MCV da uzmem pa sam došao da dobijem pomoć od iskusnih korisnika Dacia vozila . :)

Dobio sam ponudu za Dacia Logan MCV 0.9 TCe 90 LPG (66kw/90KS), +crvena metalik boja za 85.896,00 kn (oprema Life)

Kakva su iskustva sa ovim motorom i općenito sa autom? 
« Last Edit: April 30, 2016, 04:36:03 PM by JohnnyB »

Offline Highlander

• Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Duster 1.6 16V 4x4 Laureate
Odg: Pozdrav iz Vukovara
« Reply #1 on: April 30, 2016, 08:08:17 PM »
Dobro nam došao, Ivane zvani JohnnyB !
 :welcomeani: :a055: :a025:

Offline Highlander

• Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Duster 1.6 16V 4x4 Laureate
« Reply #2 on: April 30, 2016, 09:32:52 PM »
Dok ti se drugi jave, ti ćeš promijeniti dvije generacije MCV-a, pa ću probati ja, koji se baš slabo razumijem u motore.
Stvar je u tome za šta ti je namjenjeno auto koje kupuješ, koliko prelaziš godišnje i kakve su ti financijske mogućnosti .
Kakve su šanse da probaš test vozilo MCV sa tim motorom ili da ti ga neko ko ga već ima ustupi na probu ?Bilo bi korektno prema ostalim članovima koji ga već imaju da kažem nešto u stilu : Super je, Nećeš pogriješiti, bla-bla-bla ... Meni lično se ne sviđa mali motor od (kako mi se čini) 3 cilindra i turbinom kao pogon u dosta velikom MCV ! Ali, opet ti kažem, to je moje mišljenje, ja o motorima pojma nemam. Siguran sam zato da mu je potrošnja ispod svih dizela.
Mislim da je auto pravi porodični, veliki, sa velikim gepekom, za moje estetske pojmove i - lijep.
Kako god, novo je novo, mislim da je svaka Dacia koju odabereš bez premca u odnosu uloženo:dobijeno sa svim drugim automobilima .

Offline Smiley

• Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Duster 1.5 dci Blue 4x4 (2018)
« Reply #3 on: May 01, 2016, 08:40:27 AM »
Dobro nam dosao, JohnnyB! :welcomeani:

Ja imam svoje rezerve prema trocilindrasima, ali ne mogu mnogo reci o motoru koji ti je ponudjen i njegovoj kombinaciji sa MCV-om... kako kaze Highlander, najbolje je da pokusas sa nekom probnom voznjom, pa i na bilo kojem vozilu koje ukljucuje ovaj motor...

Nadamo se da ces svakako uskoro postati clan nase porodice!  :a055:
Dacia Duster Prestige 1.5 dCi Blue 4x4, 2018 (11.2018 - ...)
Dacia Duster Laureate 1.5 dCi, 4x4, 2015 (2.2015 – 11.2018)
Dacia Sandero Stepway 1.6, 2011 (10.2011 – 2.2015)

Offline Andjelko

• Tajnik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #4 on: May 02, 2016, 09:17:49 AM »
Dobro došao na forum JohnnyB. Vjerujem da sa tim motorom nebi trebao imati problema, to je motor koji ugrađuje i Renault.Probaj guglati na stranim forumima i vidjeti iskustva sa takvim autom.Kod ove varijante vozila vrijedi najbolji odnos uloženog i dobivenog.Smatram da je to vrlo povoljan obiteljski auto.Ako imaju u salonu bilo koji model sa takvom mašinom zamoli za probnu vožnju.

Offline ropee

• Forumaš sa iskustvom
  • BMW 318d :D
« Reply #5 on: May 02, 2016, 02:45:04 PM »
pozz i dobrodošao johnnyB,

U Rijeci ima dosta MCV-a sa tim turbo motorčekom koje fura TAXi Cammeo.
Razgovarao sam sa dvojicom taxista koji ih voze i generalno su zadovoljni sa živosti motora, još imaju i plin ugrađen, kažu da im je bolja opcija od diesela.

Offline Gothmog

• Dacia vozac
  • Dacia Sandero, 0.9Tce Life, LPG, 2015
« Reply #6 on: May 02, 2016, 03:45:02 PM »
Dobrodosao.

Sto se tice 0.9Tce motora s plinom nema puno iskustava zasad (barem ne kod nas). Ja imam sandera u toj verziji, pa mozes u mojoj garazi vidjeti neke dodatne stvari koje te zanimaju. 

Kako kazu kolege, sve ovisi za koju ce se namjenu koristiti auto. Ima dosta Cameo taksija logana mcv s tim motor i plinom, pa ce ga oni valjda istestirati kako treba. Nisam neki strucnjak za automobile, ali kao laiku, zasad mi se svidja ova izvedba u sanderu. Kako se ponasa u mcv-u ne znam.

Offline JohnnyB

• Dacia vozac
« Reply #7 on: May 11, 2016, 01:14:43 PM »
Dok ti se drugi jave, ti ćeš promijeniti dvije generacije MCV-a, pa ću probati ja, koji se baš slabo razumijem u motore.
Stvar je u tome za šta ti je namjenjeno auto koje kupuješ, koliko prelaziš godišnje i kakve su ti financijske mogućnosti .
Kakve su šanse da probaš test vozilo MCV sa tim motorom ili da ti ga neko ko ga već ima ustupi na probu ?Bilo bi korektno prema ostalim članovima koji ga već imaju da kažem nešto u stilu : Super je, Nećeš pogriješiti, bla-bla-bla ... Meni lično se ne sviđa mali motor od (kako mi se čini) 3 cilindra i turbinom kao pogon u dosta velikom MCV ! Ali, opet ti kažem, to je moje mišljenje, ja o motorima pojma nemam. Siguran sam zato da mu je potrošnja ispod svih dizela.
Mislim da je auto pravi porodični, veliki, sa velikim gepekom, za moje estetske pojmove i - lijep.
Kako god, novo je novo, mislim da je svaka Dacia koju odabereš bez premca u odnosu uloženo:dobijeno sa svim drugim automobilima .

Namjenjen je da bude obiteljski automobil, a za prevesti nešto to mi toliko i nije bitno, ali ukoliko budem otvarao neki svoj posao onda će mi trebati auto. Godišnje prelazim oko 25k km jer supruga svaki dan radi 60 km do posla i nazad, a financije su ok za sada s obzirom da sam planirao kupiti Astru za nekih 95k kn, ali sam odustao jer vidim da nemaju Classic Astru nego samo ovu za 114k kn što mi je previše. Radije uložim u nešto drugo nego na to, a sjećam se priče prije EU da će automobili biti jeftiniji kada uđemo u EU.  :57:

Test vožnju sam tražio, ali eto još nitko se ne javlja iz salona.  :a014:
Mogao bih probati i Sandero sa tim motorom, a MCV je lakši za 50kg od njega pa bi trebalo biti tu negdje.
Davnih godina sam vozio Matiza sa 0.8 motorom koji je imao 33kW i išao mi je dobro čak i sa 5 osoba u njemu dok je na autoput mogao potegnuti 170-180 (zavisi jel ubrza malo nizbrdo :P).

Sad vozim Astru Classic II sa 1.4 16v motorom (66kW, 90bhp) što mi je ok po snazi i kako može povući.