@Smiley najsigurniji način mjerenja potrošnje je punjenje do vrha, tj. ja punim do prvog izbacivanja pištolja, računalo pokazuje približno istu količinu goriva koju sam i natočio, razlika je +/- 1l max što na približno 45 l nije velika razlika.Primjećujem da ljeti više stane goriva što najbolje primjetim kod prelaska zima/proljeće.Predpostavljam da ti nemaš putno računalo te nemaš mogućnosti provjere potrošnje kao vozila koja posjeduju put. računalo.Ja sam testirao potrošnju svojeg vozila, dvoje odraslih brzina 100 km, uključena klima, dionica 20 km, prosjek 5,8l.Isti uslovi uz brzinu od 130 km 7,1l. Prošli vikend bio sam na Tkonu, 625 km prosjek 6,3 l, u odlasku na autoputu vozio sam između 120-140, osim u tunelima i tamo gdje su bila ograničenja brzine do Tkona potrošnja je bila 6,8l prtljage je bilo težine oko 150 kg.U povratku sam vozio oko 100/110 km/h.Naravno da tvoj motor je jači i veći potrošać, ali ako imaš kratke relacije i stojiš u koloni potrošnja u leru nakon 10 min uz uključenu klimu pređe 10l(isprobao, ista stvar je i sa vozilima više klase koja vozim službeno a po specifikaciji imaju manju potrošnju od Dacie, Škoda Octavia, golf3/4).