Author Topic: LED H7 zarulje  (Read 2142 times)

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
LED H7 zarulje
« on: June 29, 2022, 08:47:16 AM »
Dragi forumasi, odnedavno na trzistu postoje i LED zarulje za kratko/dugo svijetlo od renomiranih proizvodjaca poput OSRAM i Philips, te se stalno dodaju nova vozila kod kojih je i zakonski dozvoljeno staviti LED zarulje. Prije par mjeseci je i Duster 2 Ph 1 dosao na listu pa sam si ih i ja narucio, model Philips H7 Ultinon Pro6000.

Ja sam narucio s Amazona: https://www.amazon.de/dp/B094D95XVV/

Ovih dana planiram ugraditi zarulje pa napraviti par slika prije/poslije. Na stranici proizvodjaca je sva potrebna dokumentacija, i koliko sam ja razumio nije potrebno nikakvo dodatno atestiranje.

Prije nego stavim svoje slike, ideju sam dobio od LZparts YT kanala koji prave i nude razne dodatke za Dacije. Oni su inace Autokuca u Njemackoj koja i prodaje Renaulte i Dacie.

https://www.youtube.com/watch?v=n3t7YXAKq5s&t=1364s

Offline trapavi

• Dacia vozac
Re: LED H7 zarulje
« Reply #1 on: June 29, 2022, 05:11:36 PM »
Ti iz LZ partsa stvarno imaju sve živo za Dacije i što ja znam šta . Kad god gledam uvjek nešto prerađuju na Dasteru . A što je najvažnije tako su dobre demonstracije radova da bi i bedast shvatio .

Offline žac

• Dacia Rally vozac
  • Logan 1.4 MPI 2007. i Yugo 55 IN 2006.
« Reply #2 on: July 13, 2022, 09:42:47 PM »
Nisu bas jeftine...  :a036:

Javi kako su se pokazale..neka iskustva po nocnoj voznji.

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #3 on: August 12, 2022, 10:43:18 PM »
Ti iz LZ partsa stvarno imaju sve živo za Dacije i što ja znam šta . Kad god gledam uvjek nešto prerađuju na Dasteru . A što je najvažnije tako su dobre demonstracije radova da bi i bedast shvatio .

Slazem se, fino i detaljno objasni sve. Uvijek sam napet kad izadje novi video  :D

Nisu bas jeftine...  :a036:

Javi kako su se pokazale..neka iskustva po nocnoj voznji.

Sve se spremam zamijeniti ih pa nikako. U planu mi je to sad na godisnjem staviti :57:

Offline Vladek

• Dacia vozac
  • Logan MCV 1.5 Blue dCi Techroad
« Reply #4 on: September 24, 2022, 09:15:01 PM »
Kako je prošla ugradnja? Je li napravljen atest - ako je može kratki opis koje je procedura i što je potrebno?
I na kraju kako se pokazalo LED osvjetljenje u odnosu na halogeno?

Offline konjikrava

• Dacia test vozac
  • **
« Reply #5 on: January 05, 2023, 09:03:12 AM »
i mene interesira isto što je sa atestom odnosno kako toleriraju na tehničkom...

je li bolje osvijetljenje noću?

ne kužim zašto su stariji modeli odobreni a noviji MCV II nema na popisu...
https://www.philips.de/c-e/au/autolampen/scheinwerfer/led-compatibility-list/car-faq-list/dacia-compatibility-list/duster-i.html
Dacia Logan MCV 2014
1.5 dCi 90ks (od 225.000km na 105ks) Laureate

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #6 on: February 11, 2023, 10:06:47 PM »
Kako je prošla ugradnja? Je li napravljen atest - ako je može kratki opis koje je procedura i što je potrebno?
I na kraju kako se pokazalo LED osvjetljenje u odnosu na halogeno?

ovo je LED

ovo je normalna Halogena zarulja Lijevi far LED, desni far Halogena Osram zarulja

Zaboravio skroz na izvjestaj  :bonk:, Ugradnja je jednostavna, mozda 5 min posla. Imam ih vec par mjeseci , svjetle super, bolje nego obicne, fino bijelo svijetlo. O intenzitetu je tesko reci, mislim da su nesto jace. Sada po zimi vidim i jednu ocitu manu, s obzirom da proizvode manje topline ne otapaju led i snijeg s farova, rekao bih isti problem kao i s xenonima.

Za atest u HR nebih znao,ja sam u Austriji, nakon kupnje sam na philipsovoj stranici unio neki kod s ambalaze i skinuo "atest" za Austriju, u kojem pise da za Dustera 2 je odradjena homologacija i nema nikakve daljne potrebe ista unositi.

« Last Edit: February 11, 2023, 10:10:15 PM by Vanja »