Author Topic: Sandero lupanje (klikanje) odostraga  (Read 1388 times)

Offline filipsmb

• Dacia vozac
Sandero lupanje (klikanje) odostraga
« on: June 16, 2023, 09:52:05 PM »
bok društvo, evo imam Sandera 2008 g, 1.4 MPI i prijeđenih 160 000km prošle godine promijenjene su i podmazane manđete naprijed, a sada se počelo čuti klik klik ali odostraga, dignuo sam zadnji kraj na dizalicu i kotači su ok, normalno se okreću, ležajevi su koliko vidim ok, to klikanje se čuje u kretanju i pri skretanju lijevo, desno, da li netko zna ili ima ideju koji je to kvar? Hvala..

Offline vlado44

• Dacia test vozac
  • **
  • Sandero 1.6 Laureate
    • 2CV blog
Re: Sandero lupanje (klikanje) odostraga
« Reply #1 on: June 17, 2023, 06:07:38 PM »
ne znam, ali i mene zanima jer imam Sandera iz 2012.... da nisu amortizeri, ili opruge, posebno tamo gdje se drže na karoseriji?! Pakne? Meni su se zaljepile na Cliu 2 iz 2002 ali nije radili klik, nego su ostale tako i nije se moglo voziti....
Uf, valjda će se javiti netko s konkretnim odgovorom....

Offline filipsmb

• Dacia vozac
« Reply #2 on: June 18, 2023, 09:03:59 PM »
normalno se vozi, normalno koči, pri dolazak na neravnine na cesti sve normalno amortizira i nema nekih čudnih zvukova jedino to klik klik koje se čuje odozada kada si na zavoju i sl, jedino da šasija ne prenosi zvuk od naprijed  :1icon_nixweissA: , kod nas u Samoboru su prekopali stari dio grada, ali sasvim normalno ide po ovim zakrpama od pijeska koji su postavili dok sve ne asfaltiraju..

Offline vlado44

• Dacia test vozac
  • **
  • Sandero 1.6 Laureate
    • 2CV blog
« Reply #3 on: June 19, 2023, 08:20:55 AM »
 da, moguće je da se prenose zvukovi....za vikend mi jedan kolega kaže da je on imao sličan problem a uzrok su bile one "čašice" amortizera i opruga u gornjem dijelu gdje se drže za šasiju.....ali ne mora to biti... meni se na Cliu davnih godina tako na neravninama znao čuti poklopac prtljažnika i to je navodno bila renaultova "specijalnost"....  :bonk: