Author Topic: Kupo prodajni ugovor  (Read 4842 times)

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
Kupo prodajni ugovor
« on: February 01, 2011, 02:06:38 PM »
ekipa,zanima me da li netko zna koliko dugo vrijedi kupo prodajni ugovor.kolega mi je rekao da postoji neki rok valjanosti kupo-prodajnog ugovora,pa me sad zanima dali netko zna dal je to istina

google mi nije bas puno pomogao

da pojasnim situacija je ovakva.Kupio sam automobil,i napravili smo kupoprodjani ugovor.pošto taj auto neće skoro na cestu nema potrebe da ga sad idem prepisivati na sebe te raditi nove knjizice i placati porez.to imam u planu za nekih 6+ mjeseci.dali je moguce da mi onda vise nece vrijediti kupoprodajni ugovor,te cemo morati napraviti novi ?

Offline Boris

• Dopredsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Sandero 1.4 Ambiente
Re: Kupo prodajni ugovor
« Reply #1 on: February 01, 2011, 02:13:10 PM »
Jednom kada se potpiše kupoprodajni ugovor on vrijedi stalno. Jedina kvaka je da ako se auto neće korisititi mora se odjaviti. Kod ponovnog prijavljivanja,  najbolje se raspitaj u policijskoj postaji što ti je sve potrebno.

Mislim da si obećao da ćeš stavljati slike Alfe kako je budeš radio. Nećeš se samo tako izvuči, pamtim ja to. :57:
CARPE DIEM

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #2 on: February 01, 2011, 02:30:56 PM »
Jednom kada se potpiše kupoprodajni ugovor on vrijedi stalno. Jedina kvaka je da ako se auto neće korisititi mora se odjaviti. Kod ponovnog prijavljivanja,  najbolje se raspitaj u policijskoj postaji što ti je sve potrebno.

Mislim da si obećao da ćeš stavljati slike Alfe kako je budeš radio. Nećeš se samo tako izvuči, pamtim ja to. :57:

ma auto je odjavljen,al me frend malo zbunio s tim,jer sam ionak jedva rijesio te papire, zbog toga sto je bivsa vlasnica Alfe jako zaposlena i stalno na nekim poslovnim putevima.

Budem stavio negdje slike Alfe,al zasad ne radim nista na njoj,jer nemam bas volje kad je cijena benzina 10 kuna litra :D

Razmišljam dal možda da je prodam,pa da probam vrbovat nekog razbijenog logana za projekt ;)

Offline Mr Preky

• Forumaš sa iskustvom
  • Duster Ambiance 1.5 dCi
« Reply #3 on: February 03, 2011, 07:57:30 AM »
ako se dobro sjećam kad sam ja prodavao Audi na poreznoj su mi rekli da kupoprodajni ugovor vrijedi dva tjedna odnosno u tome roku treba platiti porez. Porez se plača no nekoj njihovoj tabeli ali ti ako smatraš da ti je previše možeš tražiti procjenu vozila od osiguravatelja (npr; Croatia osiguranje) ali to se isto plača pa ti svakako preporučujem da se prvo raspitaš i napraviš kalkulaciju.  :kava:
naravno ako porez ne platiš u roku plaćaš kaznu  :rtfm: ali to možeš izbjeći tako da napraviš nove ugovore  :whistling:

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #4 on: February 03, 2011, 03:19:30 PM »
hmm,onda imam problem.ja sam obavio kupoprodajni ugovor prije mjesec dana,a nisam jos prepisao auto :P