Author Topic: Postavljane plasti?ne zaštite na rub vrata  (Read 10879 times)

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
Postavljane plasti?ne zaštite na rub vrata
« on: March 01, 2011, 03:43:41 PM »
Kako vozilo parkiram u vrlo uskoj garaži a često i na parkiralištu da bi zaštitio rub vrata kupio sam plastične štitnike u Molydonu.Ugradio sam ih na prednja vrata na način da sam ih pričvrstio tankom elastičnom dvoslojnom ljepljivom trakom.Prije postavljanja trake dobro sam oprao i posušio rub vrata.Komadiće trake izrezivao sam u dimenzijama tako da zaljepim s vanjske strane prema nutarnjoj te onda plastični zaštitnik rukom nabijem za rub vrata.Kako je traka ljepliva u oba sloja plastični zaštitnik se odmah priljepio.Taj sam postupak napravio nakon dva mjeseca kako sam kupio auto i do danas se nije odljepilo.

Offline Tomyslav

• Forumaš sa iskustvom
Re: Postavljane plasti?ne zaštite na rub vrata
« Reply #1 on: March 01, 2011, 03:46:34 PM »
dobra ideja
imat ću to napameti za ugraditi  :too:
Logan MCV 1.6, 16v, 2008 god., LPG, 7 sjedala, full oprema

Offline mi5

• život je samo jedan...
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • japansko crvena Dacia Sandero 1.4 Laureate+
« Reply #2 on: March 01, 2011, 04:25:27 PM »
super je!  :too:  :a049:  tako nesto sam i ocekivao, prije(na starim autima) su umjesto tih zastitnih traka imali neki plasticni komadic samo na sredini i na njemu je jos bila reflektirajuca traka tako da je bas upadalo u oci. ovo mi se doima vrlo estetski uz to sto je ekstra funkcionalno.
jedino me jos interesira okvirna cijena stitnika tj ljepljive trake ako se sjecas :a014:

ispucao sam plus vec za onu fotku za mjerama pa ces morati pricekati malo da ti mogu novi zalijepit  :big:
edit: sad je proslo (istekla 1 ura)
« Last Edit: March 01, 2011, 05:13:22 PM by mi5 »

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #3 on: March 01, 2011, 09:51:19 PM »
nije baš najljepši dodatak na autu,ali sigurno služi svrsi  :allocafe:

sad još samo da izmisle nešto što će štititi automobil od udaraca tuđih vratiju  :big:

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #4 on: March 01, 2011, 10:19:10 PM »
super je!  :too:  :a049:  tako nesto sam i ocekivao, prije(na starim autima) su umjesto tih zastitnih traka imali neki plasticni komadic samo na sredini i na njemu je jos bila reflektirajuca traka tako da je bas upadalo u oci. ovo mi se doima vrlo estetski uz to sto je ekstra funkcionalno.
jedino me jos interesira okvirna cijena stitnika tj ljepljive trake ako se sjecas :a014:

ispucao sam plus vec za onu fotku za mjerama pa ces morati pricekati malo da ti mogu novi zalijepit  :big:
Ja sam kupio štitnike za četvero vrata ali sam stavio samo na prednja, pa ću ti ta dva stitnika dati ako hoćeš da staviš na svoj Sandero, dat ću ti i ljepljivu traku, i to nije sve u istom kompletu samo za japansko crveni sandero besplatno dobivaš šipku antene koja ima isti navoj kao original ali je kraća a namjenjena je za autoradio.  :prijatelji:
I daj već jednom dovezi auto u moj kvart, ubi me žeđ  :a055:
« Last Edit: March 01, 2011, 10:22:59 PM by Andjelko »

Offline mi5

• život je samo jedan...
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #5 on: March 01, 2011, 10:26:53 PM »

Ja sam kupio štitnike za četvero vrata ali sam stavio samo na prednja, pa ću ti ta dva stitnika dati ako hoćeš da staviš na svoj Sandero, dat ću ti i ljepljivu traku, i to nije sve u istom kompletu samo za japansko crveni sandero besplatno dobivaš šipku antene koja ima isti navoj kao original ali je kraća a namjenjena je za autoradio.  :prijatelji:
I daj već jednom dovezi auto u moj kvart, ubi me žeđ  :a055:

jao pa to ce biti previse andjelko, ne mozemo toliko popiti, a dok dodje auto (jos nije ni danas dosao na carinu) skupit ce se jos rundi tak da...

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #6 on: March 01, 2011, 10:28:37 PM »
Ma lako za popiti nije nikad previše još ako daju na rate...  :a055:

Offline Tomyslav

• Forumaš sa iskustvom
« Reply #7 on: April 11, 2011, 09:42:19 AM »
e ljudi uzeo bi 4 komada, skužio sam da mi je netko kad je otvarao zadnja vrata izgrebal farbu  :bonk: :bonk:
ako netko zna gdje ima, sutra idem u zg pa da kupim

p.s. trebao bi i zastore za zadnje bočno staklo za raditi sjenu od sunca pa i to ako zna netko gdje

Offline Logy

• Dacia profi vozac
  • Logan MCV Dizel 85 KS Blackline
« Reply #8 on: April 11, 2011, 10:37:03 AM »
Kad smo kod zaštite od sunca, što je po vašem mišljenju najjednostavnije/najbolje rješenje. Naime, imam bebu koja se često vozi u sjedalici na zadnjem sjedalu i sunce joj često smeta. Znam da mogu one neke "naljepnice" sa zračnim sisačima staviti na staklo, al to mi je ružno. Bi li zatamnjivanje stakla rješilo problem sunca?

Offline mi5

• život je samo jedan...
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #9 on: April 11, 2011, 10:49:21 AM »
ja bih isto volio saznati kako se folija ponasa i koja bi bila preporuka kako bi se zadrzala dovoljna vidljivost iznutra prema van (zbog preglednosti) a kako bi se što manje izvana vidjelo unutra i ujedno sprijecilo prodiranje sunca. ujedno, ja imam u planu osim zadnji bocnih i zadnju sajbu isto presvuci folijom u dogledno vrijeme  :)

Offline Tomyslav

• Forumaš sa iskustvom
« Reply #10 on: April 20, 2011, 09:36:27 AM »
@anđelko - kakvu si tanku ljepljivu traku stavio na koju si zalijepio plastične štitnike, pošto sam ih ja kupio pa bi ih sad učvrstio

@logy & mi5 - dečki kod mene je odluka pala i to nakon dugo traženja i gledanja te uspoređivanja našal sam pravu stvar 500 metara od kuće  :big:
ima lik koji se bavi izradom  reklama, natpisa i ostalim stvarima, a između ostalog i folijama za aute (ima diplomu iz toga, doživotnu garanciju na foliju i rad, folije su uv zaštitne, te sprečavaju zagrijavanje auta ljeti i hlađenje zime) tako da će mi oblijepiti sve zadnje šajbe za nekih 500 - 600 kn

najjeftinije do sad sam našao u Sisku za 800 kn, a da ne kažem kako cijene idu do 1500 kn  :bonk: :bonk:

@mi5 (koja bi bila preporuka kako bi se zadrzala dovoljna vidljivost iznutra prema van (zbog preglednosti) a kako bi se što manje izvana vidjelo unutra i ujedno sprijecilo prodiranje sunca) - on ima ogroman izbor folija tako da ćeš lako odabrati onu koja tebi najviše odgovara
jedna od stvari koja je prevagnula za foliju kod mene je da u slučaju pucanja stakla ono ostaje na folije  :luxhello: :luxhello:
ja ču uzet neku srednje tamnu da se ipak malo vidi u auto

Offline mi5

• život je samo jedan...
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #11 on: April 20, 2011, 11:46:05 AM »
odlicno tomyslave! daj nam pliz tocnu adresu kolege :a025:

p.s. ne sjecam se vise u cemu je bila fora no mislim da sam nasao neke folije na netu koje izvana skoro potpuno sprecavaju poglede unutra i prodiranje  sunca tj stetnog zracenja ali iznutra je vidljivost prema van dobra. pretpostavljam da za 2 bocna stakla na sanderu +straznje onda mogu biti siguran da ce biti do 400kn. samo jos pitanje, to je sa ugradnjom jel?

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #12 on: April 20, 2011, 01:25:40 PM »
@Tomyslav  koristio sam dvostruku samoljepljvu traku kojusam rezao na sitnije komade, traku sam ljepio na nekoliko mjesta gdje dolazi plastični štitnik na rub vrata, štitnik sam prislonio na rub i jednim udarcom ruke umacio u sam rub vrata  :rtfm:

Offline Tomyslav

• Forumaš sa iskustvom
« Reply #13 on: April 20, 2011, 03:41:03 PM »
još bolje evo vam njegova stranica pa si pogledajte šta ima i šta sve radi
iako sam ja gledal al nema ni jedan auto u galeriji

http://www.reklame.com.hr
lik je iz Jaske

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #14 on: April 20, 2011, 08:56:39 PM »
odlicno tomyslave! daj nam pliz tocnu adresu kolege :a025:

p.s. ne sjecam se vise u cemu je bila fora no mislim da sam nasao neke folije na netu koje izvana skoro potpuno sprecavaju poglede unutra i prodiranje  sunca tj stetnog zracenja ali iznutra je vidljivost prema van dobra. pretpostavljam da za 2 bocna stakla na sanderu +straznje onda mogu biti siguran da ce biti do 400kn. samo jos pitanje, to je sa ugradnjom jel?
stakla na stažnjim vratima pomnozi s 2,jer imas 2 stakla u vratima,a ne jedno.ti majstori sto lijepe folije inače tak broje,jer je podijeljeno staklo.