Author Topic: Kvarovi i garancija  (Read 104972 times)

Offline herostrat

• Dacia test vozac
  • **
  • Stepway, 1.6, 90 KS, tamno sivi, 2010.
Odg: Kvarovi i garancija
« Reply #30 on: October 15, 2010, 08:15:51 AM »
Evo odgovor servisera na moju reklamaciju za pokazivač temperature:
znači, ako sam dobro zapamtila, kada se upali klima uređaj tada se pokrene i ventilator za hlađenje tekućine hladnjaka motora bez obzira kolika je tada temperatura te tekućine, što bi značilo da ako se klima upali dok je i motor hladan, stalno hlađena tekućina iz hladnjaka jednostavno ne da motoru da se zagrije  na troliku temperaturu da bi se to očitovalo kao 4 crtice na pokazivaču.
Rekla sam da čisto sumnjam u tu teoriju, jer sam zanla odvoziti i više od 2 sata po vrućini i u koloni, znači max brzina je 40km/h :11_2:
Ali eto smo se dogovorili da ću ja to testirati, jer nisam imala vremena da oni to u servisu kemijaju, pa ako se to opet pojavi sa upaljenom klimom-to je to
a ako ne, onda ide malo dublja dijagnostika :57:

A zašto dama .... vozi sama?  8)
Herostrat - budhali brat!

Offline duster

• Dacia vozac
  • Vlasnik sam Dacie Duster 1,5 dci 4x4
« Reply #31 on: October 15, 2010, 06:45:47 PM »
Evo jedne tužne vijesti, riknul je moj Duster! otišla turbina na 5,000!! jako sam ljut i duboko razočaran :ranting: :d018:

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #32 on: October 15, 2010, 07:27:18 PM »
tvoj je ovaj dci sa 110 ks?

stvarno mi je zao zbog kvara, nadam se da ces ga brzo i dobro rijesiti.  :kava:

sto su u servisu rekli na to ?
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (sold)
'07 Logan MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (sold)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (sold)
A tu su još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 220.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 55.000km and counting (HR)

Offline duster

• Dacia vozac
  • Vlasnik sam Dacie Duster 1,5 dci 4x4
« Reply #33 on: October 15, 2010, 08:04:53 PM »
Što su rekli ! gledali i čudili se ko pura dreku  :a070: u ponedeljak ju budu zamjenili,, valjda!? i ozbiljno razmišljam da to prodam!

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #34 on: October 15, 2010, 09:21:04 PM »
Evo jedne tužne vijesti, riknul je moj Duster! otišla turbina na 5,000!! jako sam ljut i duboko razočaran :ranting: :d018:

Gdje  :confused: , kako  :1icon_nixweissA:, zašto  :a014:, '
U koji si servis dovezao vozilo ili došlepao?  :a070:
Baš mi je žao, novo vozilo pa odmah takav kvar.Ako sam dobro čitao sve na ovome forumu ti si prvi vlasnik Dacie koji je imao takav veći kvar pd garancijom , sreća što je garancija, ipak se nadam da si prvi i posljedni sa takvim kvarom.
Vjerovatno je turbina imala nedostatak koji se nije mogao vidjeti u procesu proizvodnje.  :agr:

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #35 on: October 17, 2010, 09:05:28 PM »

nemoj to primit srcu tak teško,jednostavno je bila neka pogreska pri proizvodnji,i to će ti popraviti i vozit ćeš se dalje bez problema

frendu je isto tak nedavno na Golfu 6,1.4 TSI,riknuo motor na 10 tkm,a taj je motor primio međunarodnu nagradu kao najbolji motor ove godine.

no sikiriki,dešava se  :dobroje:

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #36 on: October 17, 2010, 09:28:42 PM »
nisam nesto puno upoznat sa dCi motorima, ali mislim da ovi modeli dCi-a sa vise od 100 ks odnosno turbine za modele preko 100 ks imaju varijabilne lopatice, sumnjam na njih, posto smo do nedavno (do prije pojave Dustera) imali samo modele do 85ks (dCi), a oni imaju obicne lopatice turbine...

no ko ce ih znati....  :fijufiju:
Nekada:
A tu su još:

Offline JosipP

• Dacia profi vozac
  • diesel power
« Reply #37 on: October 18, 2010, 05:47:03 PM »
koji peh :(

al to je do tvornice,nešt su tamo zaje*ali al nema veze,sad ces dobiti novu xD

Offline Boris

• Dopredsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Sandero 1.4 Ambiente
« Reply #38 on: October 18, 2010, 11:43:35 PM »
Ne znam kako je to kod vas ostalih, ali meni se ponekad zablesavi putni kompjuter. Pokazuje dobro, vozim normalno, ugasim auto i ostavim ga tako neko kratko vrijeme. Onda ga upalim i putni kompjuter mi pokazuje pola tanka goriva (bio je pun prije gašenja motora), pokazuje krivo sve podatke. Mogu voziti normalno. Kada se opet zaustavim i ugasim auto i tako ga ostavim neko vrijeme i ponovo ga upalim bide sve u redu.

Bio sam u servisu i rekli su mi da vožnjom ispraznim koliko god mogu više rezervoar goriva i da ponovo tankam, kao komp ne može tako brzo mjenjati podatke, wtf.

Po mom zapažanju, to mogu izbjeći ako kod paljenja auta, dam kontakt i pričekam par sekundi i onda palim. Pomaže.

Da li je netko imao tako nešto?
CARPE DIEM

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #39 on: October 19, 2010, 05:11:31 PM »
imao sam i ja neki problem s tim očitavanjem goriva,bio sam na rezervi(po mojoj procjeni pisalo bi da mogu preći još cca 70 km) i otišao sam na bengu,i natočio 50 kn.sjednem u auto,a rezerva i dalje svjetli  :bonk:

napravim par kilometara,i onda odem pa natočim još 50 kn,kad ono rezerva i dalje svjetli  :d018:

e sad napravim jedno 2 km,dođem doma i malo pizdim šta mu je,i onda me pukne,odem nazad na bengu i natočim još 100 kn :ranting:

e tak kad sam ga fino natočio,izbacio mi je da mogu s tim što imam preći još 300 km i normalno rezerva se ugasila

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #40 on: October 19, 2010, 08:15:06 PM »
imao sam i ja neki problem s tim očitavanjem goriva,bio sam na rezervi(po mojoj procjeni pisalo bi da mogu preći još cca 70 km) i otišao sam na bengu,i natočio 50 kn.sjednem u auto,a rezerva i dalje svjetli  :bonk:

napravim par kilometara,i onda odem pa natočim još 50 kn,kad ono rezerva i dalje svjetli  :d018:

e sad napravim jedno 2 km,dođem doma i malo pizdim šta mu je,i onda me pukne,odem nazad na bengu i natočim još 100 kn :ranting:

e tak kad sam ga fino natočio,izbacio mi je da mogu s tim što imam preći još 300 km i normalno rezerva se ugasila

zaključak  :a014: u daciu treba uvijek natočiti   :lol: pun rezervar, ja uvijek tako radim i nemam   :a084: problema sa com  :doh1:

Offline logan

• fosil
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Logan 1,6 Laureate 2005.
« Reply #41 on: October 20, 2010, 12:40:47 PM »
Citat: DUSTER2010 na Listopad 18, 2010, 11:43:35

Po mom zapažanju, to mogu izbjeći ako kod paljenja auta, dam kontakt i pričekam par sekundi i onda palim. Pomaže.

Mislim da u uputstvu piše da se motor pokreće tak nakon što se pogase sve lampice jer onaj period od davanja kontakta do gašenja lampica je upravo vrijeme koje treba da komp provjeri sve bitne parametre.
Vjerojatno tvoji problemi i potiču od toga što odmah "kresneš" motor.
Ja također na svom skuteru koji ima EFI moram sačekati par sekundi nakon davanja kontakta prije paljenja.

Dakle, ubuduće najprije daj kontakt, sačekaj da se pogase sve lampice osim one tri crvene a tek onda startaj motor.
Vjerujem da ti se onda neće događati ovi problemi s BC-om. 

__
logan- ispricavam se, slucajno sam stisnuo "uredi" umjesto "citiraj.
« Last Edit: October 20, 2010, 01:37:04 PM by DarioGTI »
www.renault-klub.hr
www.du-moto.com

Offline Boris

• Dopredsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Sandero 1.4 Ambiente
« Reply #42 on: October 20, 2010, 01:29:10 PM »

Mislim da u uputstvu piše da se motor pokreće tak nakon što se pogase sve lampice jer onaj period od davanja kontakta do gašenja lampica je upravo vrijeme koje treba da komp provjeri sve bitne parametre.
Vjerojatno tvoji problemi i potiču od toga što odmah "kresneš" motor.
Ja također na svom skuteru koji ima EFI moram sačekati par sekundi nakon davanja kontakta prije paljenja.

Dakle, ubuduće najprije daj kontakt, sačekaj da se pogase sve lampice osim one tri crvene a tek onda startaj motor.

Upravo tako. Od kada tako startam nemam više problema sa putnim kompjuterom, pokazuje sve normalno.  :big:
CARPE DIEM

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #43 on: October 20, 2010, 01:37:44 PM »

Potpisujem ovo!
Nekada:
A tu su još:

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #44 on: October 20, 2010, 01:53:35 PM »
ekipa,jedno pitanjce,npr ak imam osjećaj da mi nešto nije u redu sa selenima,ležajem,krajnicima(npr ak sam slučajno lupio u bankinu) jel bi popravak prošao pod garanciju?