Author Topic: Kvarovi i garancija  (Read 105002 times)

Offline žac

• Dacia Rally vozac
  • Logan 1.4 MPI 2007. i Yugo 55 IN 2006.
Odg: Kvarovi i garancija
« Reply #240 on: December 08, 2018, 11:18:40 PM »
Prtoblem je u jednom kablu u rucici..kabal vremenom pukne ili se odlemi...meni je pukao bas na ssamom lemu...skinuo sam rucicu , stavio elasticniji kablic i evo vec 6 godina nema frke.

Offline konjikrava

• Dacia test vozac
  • **
« Reply #241 on: December 09, 2018, 11:48:49 AM »
Necu prckat nis dok se ovi ne jave... ima li negdje kakvih uputa na netu kako se skida taj dio ili imas ti kakvu fotku kad si sebi skidao? Lemit znam, strah me da ne odvalim nes na volanu dok skidam :)
@žac- jel to ovo? https://www.youtube.com/watch?v=sbvXk4vDdqg
« Last Edit: December 09, 2018, 07:26:07 PM by konjikrava »
Dacia Logan MCV 2014
1.5 dCi 90ks (od 225.000km na 105ks) Laureate

Offline SaleFFS

• Dacia vozac
  • Sandero Stepway B&W 1.5dci
« Reply #242 on: December 11, 2018, 07:16:22 AM »
Odi direktno do njih ili si dogovori za termin telefonski jer baš i ne odgovaraju na mail.

Offline konjikrava

• Dacia test vozac
  • **
« Reply #243 on: December 11, 2018, 09:35:49 AM »
Odi direktno do njih ili si dogovori za termin telefonski jer baš i ne odgovaraju na mail.

A vidim, jos uvijek nema odgovora... mrzim takve firme :ranting: u cetvrtak bih trebao na kopno pa cu proci onuda ako je samo ta jedna zica problematicna to onda mogu i sam zalemit, samo cekam da žac potvrdi... nekako sumnjam da ce mi to u servisu besplatno  napravit :a014:
Dacia Logan MCV 2014

Offline SaleFFS

• Dacia vozac
« Reply #244 on: December 11, 2018, 10:53:12 AM »
To i ja mrzim i nije mi jasno da u 21. stoljecu netko ne odgovara na mail. Ako nemaš jamstvo sumnjam da će ti oni išta napraviti đabe. Možda ti i pošalju ponudu da moraš izmijeniti dijelova i više nego trebaš kako to kod naših ovlaštenih ide tako da bi ti bilo bolje da se sam poigraš ili nađeš nekog dobrog autoelektričara.

Što se tiče RB Auta do sada su odradili sve po dogovoru ali to ne odgovaranje na mailove im je veliki minus. Na 5000 km sam išao mijenjati filter ulja i ulje. Pošaljem upit da sam kupio kod njihauto , dao broj šasije itd... i rekao da mi pošalju ponudu za taj mali servis. Naravno da sam čekao nekoliko dana mail koji nije došao pa sam zvao da bi mi ženska rekla da je ona vidjela mail ali da nemaju vremena za odgovoriti i počela na tel. govoriti "čujte taj vam je servis otp... odmah sam ju zaustavio i rekao da mene ne zanima otprilike nego hoću službenu ponudu crno na bijelo pa su na kraju ipak poslali. Budu li se tako ponašali u budućnosti ne gine mi traženje drugog servisa.

Offline žac

• Dacia Rally vozac
« Reply #245 on: December 11, 2018, 04:30:47 PM »

@žac- jel to ovo? https://www.youtube.com/watch?v=sbvXk4vDdqg

To jeto, ja nisam slikao kod sebe kada sam radio, ali evo ovo sto si nasao je upravo to...Posao od pola sata.
Ja sam radio ispred zgrade pa nisam imao stuju za lemilicu...te sam morao skinuti ceo prekidac i odneti kuci.

Offline konjikrava

• Dacia test vozac
  • **
« Reply #246 on: December 14, 2018, 09:01:55 AM »
do RBauta nisam stigao, al sam poslao upit na dacia.hr sluzbeni kontakt i opisao situaciju, odgovora jos nema...

naime, jucer rano ujutro sam imao najnoviji incident... 6h ujutro cca, kratka svijetla ukljucena i vozim se po cesti normalno i skrecem desno zmigavcem kad ono black-out sva svjetla crkla  :ranting: iskljucim zmigavac sve radi... niš, stani sa strane, iskljuci i ukljuci auto opet i sve radi, ali kad sam na kratkim svijetlima konzola ne pokazuje da su mi ukljucena  :d018: par put sam jos ukljucivao auto i onda je bilo ok... jbte led, zar je moguće da sad kad sam prešao 100000km tj kad mi je garancija istekla da su se poceli javljat problemi??  :11_2: :fijufiju:
Dacia Logan MCV 2014

Offline SaleFFS

• Dacia vozac
« Reply #247 on: December 16, 2018, 08:08:57 AM »
Mislim da je tebi negdje instalacija oštećena ili korodirana i da je to sve povezano čak i sa trubom čim ti se to sve događa. Možda negdje masa dodiruje šasiju? U firmi smo na smartu imali svakakva čudesa sa strujom dok majstor nije našao da je jedan đek u lošem stanju na glavnom dijelu instalacije.

Offline konjikrava

• Dacia test vozac
  • **
« Reply #248 on: December 17, 2018, 12:45:49 PM »
dakle, rezime mojeg slucaja, sa DaciaHR mi poručili da nakon 100000km (sto sam i pretpostavljao)nemam nikakve garancije na ništa više i uputili su me na servis u sluzbeni centar (RB auto u mom slucaju). Uredno se zahvalio i porucio da cu se pobrinuti za gresku kod privatnika... uzeo stvar u svoje ruke, rastavio plastike i došao do prekidača.. na prvo mi se cinilo sve ok, ali kad sam izvadio kontakte sa zicama zuta zica je bila odvojena, doslovno ko da ju je netko skalpelom porezao.. zamijenio i zalemio tu jednu zicu (ocekujem da ce u dogledno vrijeme i plava isto crknut tako, al otom potom  :pljuga1 ) i eto, truba radi super... sad cu navecer vidjeti ako ce se i svjetla blesirati...  al pretpostavljam da je ta jedna zica uzrokovala sve probleme... ugl, ako dodjem do 200-300 tis km vjerojatno cu nauciti jos neku stvari popraviti  :too:
Dacia Logan MCV 2014

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #249 on: December 18, 2018, 04:27:25 PM »
 :luxhello: gotovo sigurno je ta žica bila problem.Ako je dobro natrak zalemljena ne bi trebalo biti problema.Imao sam prilike vidjeti da često kad treba spajati neke spojeve sa kratkom žicom(konkretno prekidači na upravljaču) koriste prekrute žice i one zbog krutosti i savijanja pucaju ili se odvoje na samim kontaktima.Klasika puno modela.Meni na fordu escordu su kontakti od kratkog svjetla utonuli u svom ležištu jer se grijanjem metalnih kontakta topila plastika pa na kraju nije više radilo.I ja sam to skida te kad sam popravio da mi se to više ne dešava kontakt za poziciju na ručici spojio sam preko releja.Tako sam trajno riješio problem.
« Last Edit: December 19, 2018, 10:14:03 PM by Andjelko »

Offline žac

• Dacia Rally vozac
« Reply #250 on: December 19, 2018, 09:51:41 PM »
Rekoh ti ja da se lako popravlja...  :a055:

Offline lovro

• Dacia vozac
  • Duster 1.5 dci 90 Black Shadow, 2016.
« Reply #251 on: January 02, 2019, 12:10:49 PM »
Eto samo da prijavim kvarove u garanciji na Dusterici diezel, znači sada ima 55 tkm i otišla je brtva poklopca motora (deckl) tako da slini ulje po motoru i ležaj prednjega kotača. Otpeljao na servis te je sve prihvaćeno pod garanciju. Sada samo par dana čekaju djelove.

Offline žac

• Dacia Rally vozac
« Reply #252 on: January 04, 2019, 05:15:43 PM »
Dobro je, nije nista strasno... ni lezaj ni dihtung nisu vitalne , vec potrosne stvari.
Dihting je verovatnop pustio posto fabricki nije bio dovoljno stegnut. To je metalni dihtung i mora se pritegnuti odredjenim momentom.
Lezaj, to moze da bude greska u samom lezaju ili greska u montazi, a moze da se desi i da je semering los ili ostecen pa je usla voda u njega.

Koji lezaj su ti stavili kao zamenski? Da l ije isto SNR kao fabricki ili neki drugi?

Offline lovro

• Dacia vozac
  • Duster 1.5 dci 90 Black Shadow, 2016.
« Reply #253 on: January 05, 2019, 08:29:50 AM »
Žac, nisu još ništa stavili, čekaju djelove i tek su me slijedeći tjedan naručili na servis.
Čisto sumljam da će mi dati ikakav papir gdje piše šta su stavili.

Offline žac

• Dacia Rally vozac
« Reply #254 on: January 06, 2019, 12:03:43 AM »
Da, jedino da insistiras da vidis delove i da budes pored auta dok rade...
Jer najveca glupost je po servisima sto ne dozvoljavaju vlasniku da stoji pored svoje imovine...pa nisu ti oni dali taj auto, vec si ga ti kupio...i prema tome normalno bi bilo da budes pored i da tacno znas sta rade i sta ugradjuju...