Author Topic: Kvarovi i garancija  (Read 104969 times)

Offline trx

• Dacia vozac
  • Dacia Sandero 1.6 Laureate
Re: Kvarovi i garancija
« Reply #75 on: January 09, 2011, 09:54:37 PM »
 :11_2:
Ponovo problem sa pokazivačem temperature. Par mjeseci je radio normalno, a sad neće preko 2 crtice da očita.
Morat ću do servisa jer ne želim voziti a da ne znam da je sve ispravno.

Offline DzoniLoganDci

• Dacia profi vozac
  • Vozi da zivis, zivi da vozis!!!!
« Reply #76 on: January 22, 2011, 03:32:55 AM »
Pozdrav svima.
Forum jako zanimljiv i dosta ima ljepih tema.
Imao sam kvar 2009-te.
Idem ja, ustvari picim ja iz beograda sa rodjendana u 2 ujutro.
Dacia, ja , autoput, muzika.. brzina 170, ma prede kao maca.
I dam zmigavac, treca traka, obilazim 4 kamiona, u trenutku na obilasku 2, pale mi se sve lampice a tabli, ja smanjim muziku, i nema motora, i kao kamikaza letim u zaustavni trak.
Stanem, dignem haubu, sve 5, nafta ne smrdi, skinem crijevo koje dovodi gorivo do bosh pumpe, alnasujem, pici gorivo...
vratim nazad, neceee.
i tako do jutra, i naidje slep i opa do sida..
tamo mi kazu u servisu AUTO BELI, crkla 1 dizna..
i nista, vuci kuci...
dizne sam radio u sabcu, sve komplet, komp dijagnostika i dizne promjena elektronike, i jedne dize 1000e...
nakon toga upali mi se senzor za vodu ili sta vec.. i nadjem filter u baču ( u drugoj rubrici postavljeni podatci), promjenim, auto ko zvrkic...
a u starom filteru 80% vode :))
eto nasa INA :)
od tada a ni prije tada nikad problema sa motorom.
dalje. original kocione plocice.. nedaj boze da ih kupim. cjena 700 kn... 10.000 kn i nema ih, pojedene do zeljeza, odem  gregurek i kupim za 240 kn ferodo, 40. 000 kn.. i mislim da ih jos ima ( ne skripi) hahaha..
ali eto.. zamjerka na laziranim plocicama.. i to sam ih 3 seta promjenio original . svakih 10.000 km plocice... :))))), ali  FERODO SE NEDA.. nikad vise original... :)
eto toliko od mene za sad
Never ride faster, than you guardian angel can fly.

Dacia Logan 1,5 dci , 2006 god. 150.000 km, nesto opremice, bez klime... Auto opravdao po udobnosti, kvaliteti, i cijeni. Test u jednom smjeru 1600 km bez prekida, potrosnja 4,5 lit crnog zlata :)))))) Odlicno

Offline zvonimir0407

• Dacia vozac
  • DACIA SANDERO
« Reply #77 on: January 23, 2011, 04:37:04 PM »
:11_2:
Ponovo problem sa pokazivačem temperature. Par mjeseci je radio normalno, a sad neće preko 2 crtice da očita.
Morat ću do servisa jer ne želim voziti a da ne znam da je sve ispravno.

isti problem i kod mene,nakon 30 i više prijeđenih km tem. motora na kontrolnoj ploči je na nuli ili su samo dvije crtice,te zna tokom vožnje varirat.Bio u servisu,spojili ga na kompjutor i kažu da je sve u redu,nakon toga je radilo par mjeseci normalno(vjerojatno otpojili akumulator na 5 minuta da se resetira kom.),sada opet isti problem.
Problem drugi da auto troši prosjek 10-10.5 l/100km ispod toga se ne spušta te jako slabo vuće.
problem treći da karoserija dobiva pikice hrđe po sebi,bio u servisu pa su mi rekli da ga ispoliram da to garancija ne pokriva.
Ima ko takva loša iskustva,inaće auto ima 57000 km.

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #78 on: January 23, 2011, 05:28:22 PM »
jako loše stvari to što čujem.zasad nemam nikakvih simptoma,jedino što mi taj kompjuter diže živce jer ne kužim na kojem principu radi  :banghead:

plaše me to što kažeš da imaš te piknice hrđe  :a070: ...ako možeš slikaj pa stavi da vidimo o čem se radi,jer na auto starom 2 godine to se nebi smjelo nikak desiti

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #79 on: January 23, 2011, 05:33:15 PM »
postoji i garancija na limariju  :whistling: ali prvo treba vidjeti dali su to stvarno piknice hrđe, ili su mozda neke flekice od masnoće sa ceste, ili mozda ona smola iz borova...

Bila je jedna serija Logana koji su imali problem sa hrđom, ali oni su se uredno prefarbali na servisu, dok sa ostalim modelima, koliko znam, nije bilo problema.
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (sold)
'07 Logan MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (sold)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (sold)
A tu su još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 220.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 55.000km and counting (HR)

Offline zvonimir0407

• Dacia vozac
  • DACIA SANDERO
« Reply #80 on: January 23, 2011, 06:35:46 PM »
postoji i garancija na limariju  :whistling: ali prvo treba vidjeti dali su to stvarno piknice hrđe, ili su mozda neke flekice od masnoće sa ceste, ili mozda ona smola iz borova...

Bila je jedna serija Logana koji su imali problem sa hrđom, ali oni su se uredno prefarbali na servisu, dok sa ostalim modelima, koliko znam, nije bilo problema.

Budem stavio slike,prvi puta se pojavilo prošle godine tokom zime po cijelom automobilu,pa sam dao ispolirat auto(savjet iz servisa) ,ove godine se opet pojavilo i na zaštičenim djelovima od vanjskog utjecaja npr. vrata bunkera sa unutarnje strane prebila hrđa prema van,budem sve riješio tako da idem sutra u servis da to prijavim,odogovor već znam,bili su jako neljubazni,ali trebam od njih pismeno da to ne pokriva garancija jer sam prosljedio slučaj svojem prijatelju odvetniku koji je riješio par takvih slučajeva ne sa daciom vec sa vw,pa ćemo vidjet,nije islo mirnim putem.

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #81 on: January 23, 2011, 06:41:06 PM »
Samo nastavi u svom naumu! Nazalost, danas rijetko sta prolazi bez galame i odvjetnika tj tuzbe.  :ranting:
Nekada:
A tu su još:

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #82 on: January 23, 2011, 07:43:01 PM »

Budem stavio slike,prvi puta se pojavilo prošle godine tokom zime po cijelom automobilu,pa sam dao ispolirat auto(savjet iz servisa) ,ove godine se opet pojavilo i na zaštičenim djelovima od vanjskog utjecaja npr. vrata bunkera sa unutarnje strane prebila hrđa prema van,budem sve riješio tako da idem sutra u servis da to prijavim,odogovor već znam,bili su jako neljubazni,ali trebam od njih pismeno da to ne pokriva garancija jer sam prosljedio slučaj svojem prijatelju odvetniku koji je riješio par takvih slučajeva ne sa daciom vec sa vw,pa ćemo vidjet,nije islo mirnim putem.
[/quote]
Stavi slike i napiši u kojem si salonu kupio i servisiraš vozilo, sama korozija se neda ispolirati, ako je metal korodiran nakon samo mehaničkog skidanja korozije na prvom doticaju sa vodom ili vlagom odmah će izbijati korozija.korozija često ošteti lak boju i na tom mjestu uvijek ostaje trag.Ako je korozija iz lima vjerujem da bi i lak boja popucala na tom mjestu.
 :60: Ako griješim ispravite me. :c070:

Offline zvonimir0407

• Dacia vozac
  • DACIA SANDERO
« Reply #83 on: January 23, 2011, 08:16:25 PM »

Stavi slike i napiši u kojem si salonu kupio i servisiraš vozilo, sama korozija se neda ispolirati, ako je metal korodiran nakon samo mehaničkog skidanja korozije na prvom doticaju sa vodom ili vlagom odmah će izbijati korozija.korozija često ošteti lak boju i na tom mjestu uvijek ostaje trag.Ako je korozija iz lima vjerujem da bi i lak boja popucala na tom mjestu.
 :60: Ako griješim ispravite me. :c070:
[/quote]

izgleda da je problem u zavrsnom laku,jer su mi u servisu rekli da se to pojavilo i na skupljim modelima renoa,te da se to ispolira i rijesi problem,istina rijesilo se do nove zime kad se opet pojavilo na povrsini laka tockice korozije (povrsinske),ja ne mislim auto polirat svake godine a ujedno je probila korozija na zadnjim vratima koja se nemoze ispolirat jer nije povrsinska

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #84 on: January 23, 2011, 08:19:18 PM »
Slobodno idi ganjaj svoja prava! Posteno si platio novi auto, nek oni izvole popraviti tvornicke greske!

100% te podrzavam!

I nimalo mi se ne svidja ovo zadnjevrijemensko fušarenje u Pitestiju!  :aufsmaul_2:
Nekada:
A tu su još:

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #85 on: January 23, 2011, 08:21:19 PM »
 :ranting:.......ujedno je probila korozija na zadnjim vratima koja se nemoze ispolirat jer nije povrsinska..
Stavi slike, što veće kvalitete  :agr:

:ranting: Na nekoliko mjesta uočio sam točkice veličine 1-2 mm koje su ostale prilikom lakiranja.Pogledaj si dobro štok zadnjih vrata (taj dio je obojen u mat boju) i pogledaj na petim vratima kod brave.Te točkice su srhovi završne obrade koji nisu skinute pa su obojene.Jednu sam namjerno skinuo i ispod nije bilo korozije već goli nezaštićeni lim.Da to nisam zapazio na forumu  :55_2:  RS i RUM vjerovatno nebi ni skužio.To sam išao reklamirati i nisam imao nikakvih problema, poslikali i nakon dva tjedna pozvali da to poprave, u servisu su bili svi OK, niko me nije uvjeravao da je to dobro i da  druga vozila to mogu imati.To su obradili i prešpricali lak bojom i ne vidi se razlika u boji.Na jednom komadu lima kod motora također sam tražio da mi saniraju (sl.6).Izgledalo je kao da je korozija ali nije bila.
No da kažem i to da imamo terensko vozilo u firmi Nissan Navara koja iste takve točkice i obrise ima također na zadnjim vratima teretnog prostora.A taj je auto   :fijufiju: malo puno skuplji oko 250.000 kn.
U svakom slučaju tada sam detaljno pregledao cijelo vozilo sa svih strana i nisam ništa pronašao.

« Last Edit: January 23, 2011, 09:13:44 PM by Andjelko »

Offline zvonimir0407

• Dacia vozac
  • DACIA SANDERO
« Reply #86 on: January 23, 2011, 09:51:28 PM »
evo sad sam isao slikat,nemogu drugo poslikat jer je noć,to nije najgora slika,hvala Bogu da si imao tako dobra iskustva sa servisom,ja na žalost nisam.
Kada  sam kupovao auto sve je bilo super,ljubazni,susretljivi,itd...,kad se pojavio prvi problem sa Pokazivaćem temperature(auto bio u servisu 15 min)rekli da je u redu a sve ostalo isto,isto tako sto se tiće potrošnje,prije je trošio 6,5 l/100km,a sad se ne spušta ispod 10l/100 km zadnjih 10000 km,auto slabo vuće,itd..,te taj auto prvenstveno vozi moja žena,te sad sa lakom.,savjetovao sam se sa par ljudi i zatražio pravnu pomoć(ujedno mi je i žena odvjetnica) da se to riješi jer ja ne mislim popravljat auto od dvije godine,da sam htio popravke kupio bih polovni,a ne novi,probao sam na ljep naćin,ali sad budem vrlo grub i bahat.,jer samo kod nas su problemi kod reklamacija kad nastanu.

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #87 on: January 23, 2011, 09:57:36 PM »
 :a014:
Korozija baš tako brzo ne izbija, vidio si na mojoj slici ja sam noktom odgulio i nije bilo korozije.Ja mislim da je podloga bila masna prije špricanja.  :1icon_nixweissA:

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #88 on: January 23, 2011, 10:05:52 PM »
Andjelko, nisam ni znao da si imao taj problem sa korozijom, drago mi je da si to uspio rijesiti na miran nacin, i naravno da je sada sve OK, iako bih ja osobno i dalje zagledao po šasiji...

zvonimir - iako imas relativno siroke gume na Sanderu, potrosnja na 1.4 ne bi nikako smjela ici preko 8.5L u gradu (bas najsporija stani-kreni voznja). Neznam zasto, ali cini mi se kao da imas tvornicku gresku  :1icon_nixweissA: Trebalo bi temeljito pregledat auto, kako limarijski tako i motor. Zaista mi je zao sto ti se takvo sta dogadja sa novim autom.

Samo naprijed, i ako je potrebno tuzi ih do zadnje rijeci!
Nekada:
A tu su još:

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #89 on: January 23, 2011, 10:17:52 PM »
Eto kako je forum sve aktivniji, tj. ozbiljniji ja sam prenio svoj iskustvo. Za peta vrata znao sam i prije kupnje vozila jer sam vidio na drugim forumima.
Što se moje potrošnje tiče max čista gradska, kratke relacije 3-5 km  uz prosjek brzine 25 km/h 9,6l.