Author Topic: umjesto bubanj, disk kocnice  (Read 4569 times)

Offline robert mcv

• Dacia test vozac
  • **
  • Logan MCV Base 1.4MPi
umjesto bubanj, disk kocnice
« on: June 24, 2011, 12:48:12 PM »
moze li se umjesto straznjih bubanj kocnica ugraditi disk i koliko je to zahtjevno (financijski i mehanicki)

Offline alen18

• Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Solenza 1.4 MPI 2004.god 55kw/75ks 114Nm
    • daciaclubcroatia
Re: umjesto bubanj, disk kocnice
« Reply #1 on: June 24, 2011, 01:04:21 PM »
moze se staviti ali moras ulagat, zadnji lezaje , drzac diska od nekog auta koji pase na tvoj i tako moras trazit sta pase sve na saraf ili pripasavat .
Dacia rule.1.4 8v 55kw 75ks 112nm MPI E7J+JH3 21350km 2004.g

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #2 on: June 24, 2011, 04:21:06 PM »
normalno da se može,nije to neka velika nauka.najlakše ti je da nabaviš od nekog drugog auta cijeli zadnji most pa skidaš i stavljaš.kupovati dio po dio nije baš neka sreća jer mislim da Logan nikad nije imao diskove ize.Tak da vidi šta renolke imaju,npr ona R19 gti ili kak već  :dobroje:

Offline logan

• fosil
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Logan 1,6 Laureate 2005.
« Reply #3 on: June 28, 2011, 04:18:31 PM »
Sigurno bi se našlo nešto odgovarajuće od nekog Renaulta. I ja sam se svojedobrno bavio mišlju da to napravim ali obzirom da Logan koči sasvim solidno i da nemam nekih ambicija ugrađivati ti čisto iz šminkerskih razloga, nadam se da ću to raditi samo ako mi slučajnoo dođe pod ruku sve što bi trebalo zato.

Znam da su neki dečki na R-5 ugrađivali stražnje diskove, čiji se bubnjevi ne razlikuju puno od Loganovih ili Sanderovih.
Ako auto ima ABS, onda treba pronaći odgovarajuće kočnice sa ABS-om koji kod starijih Renaulta nije još bio uobičajen dio opreme.
www.renault-klub.hr
www.du-moto.com

Offline krle

• Dacia vozac
  • Logan Laureate Pack 1.4 MPI 09/2005
« Reply #4 on: July 07, 2011, 04:47:36 PM »
Za Logana proizvedenog zaključno sa 06/2008.g. odgovarajući delovi su sa Clio III proizvedenog zaključno sa  06/2008.g. Tako kaže Dialogys.  

Potrebno je promeniti glavčine i ležajeve pa ugraditi kočiona klešta i diskove. Za senzor ABS-a nisam siguran,   ovo treba proveriti. Kupovina novih delova je potpuno neisplativa jer investicija prelazi 1000 eura.

Glavčine , ležajevi i bubnjevi su identični  kod Logana i ClioIII bez obzira što u konstrukciji zadnjeg mosta ima sitnih razlika.    Ovo omogućuje da se na  Logana montiraju glavčine i sve ostalo sa ClioIII koji ima disk kočnice.

« Last Edit: July 07, 2011, 09:19:31 PM by krle »

Offline robert mcv

• Dacia test vozac
  • **
  • Logan MCV Base 1.4MPi
« Reply #5 on: July 22, 2011, 10:38:10 AM »
hvala krle na tak detaljnom objasnjenju. ak se nabalja sve novo to je totalno neisplativo jedino da je nac negjde totalka razbijenog i to je to... hh... u svakom slucaju saznao sam sto me zanimalo.. tnx