Author Topic: Nov Stepway vu?e ulijevo  (Read 6276 times)

Offline emirovic

• Dacia vozac
  • Dacia Sandero Stepway 1.6
Nov Stepway vu?e ulijevo
« on: December 01, 2010, 05:46:27 PM »
Prije 5 dana sam preuzeo novog stepway-a, 1.6 MPI. Na otvorenoj cesti, kada se volan drzi pravo ili pusti, krene lagano ulijevo i onda sve vise i vise. Napravio sam reklamaciju kod prodavaca, koji je premjerio pritisak u gumama i ustanovio da su napumpane na 2,6 sve cetiri gume. Podesio je pritisak prema proizvodjacevim specifikacijama, ali nista se nije izmjenilo. Onda je rekao da guma ima fabricku gresku (prednja lijeva), pa je prebacio nazad i predao mi auto rekavsi da je sada sve u redu. Medjutim i dalje vuce na istu stranu. Pri svakoj manjoj udubini na asfaltu preko koje predjem, volan ima tendenciju skretanja ulijevo. Inace, u voznji se ponasa normalno, ne lupka nista, ne trese, ali je konstantno potrebno cuvati volan pazljivo.
Je li neko imao slicna iskustva ili da li neko zna do cega bi moglo biti.

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
Re: Nov Stepway vu?e ulijevo
« Reply #1 on: December 01, 2010, 06:15:49 PM »
u subotu navečer dok sam išao kući,vozeći se jednom ravnicom,i meni se učinilo da moj vuče ulijevo.i cijelo vrijeme mi je tak nekak bilo,sad neznam jel možda zbog zimskih guma koje sam nedavno stavio :a0301:

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #2 on: December 01, 2010, 08:57:48 PM »
zasto su oni gumu sa tvornickom greskom prebacili na zadnju osovinu i rekli da je sve u redu? To nikako ne moze biti u redu, jer je ustanovljeno da guma ima gresku, te ju se stoga treba i zamjenit  :agr:

To doduse, nije rjesenje tvog problema, i mislim da je najbolje da opet odes do servisa i zatrazis da neki od servisera ili voditelj servisa ode sa tobom na voznju, te mu onda pokazi tocno o cemu se radi, jer inace velik broj servisa sve te radne naloge shvaca vrlo šturo.
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (sold)
'07 Logan MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (sold)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (sold)
A tu su još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 220.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 55.000km and counting (HR)

Offline emirovic

• Dacia vozac
« Reply #3 on: December 01, 2010, 09:56:54 PM »
Zaboravih reci. Gumu su kao prebacili nazad privremeno, a kvar su reklamirali proizvodjacu, pa dok ne stigne nova guma. Licno sumnjam da je do gume, jer i nakon zamjene prednja/zadnja isto se desava. Sada cekam tu novu gumu, pa da im pokazem da se nista nije rijesilo.

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
« Reply #4 on: December 01, 2010, 10:02:01 PM »
a cuj,bit ćeš pametniji kad dođe nova guma,jer ovak možeš samo glavu razbijat kad nisi siguran.možda doista je do gume,il je možda u tvornici krivo napravljen špur ili tko zna šta.al ak baca u stranu,onda ti je jedina pomoć pri tome da to riješi ovlašteni servis....eventualno ak bi neki majstor što radi špur,htio tebi iz dobre volje pregledati stanje

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #5 on: December 01, 2010, 10:04:45 PM »
Da auto vuce u jednu stranu moze se zbog gume desiti samo ako ima premali tlak unutar iste. Mislim da je problem negdje u upravljackom sustavu (spona, krajnici, kugle, OPTIKA?  ).
 Nisam jos cuo za ovakav slucaj sa novim autom.

Sto se dogodi kada recimo - vozis i pustis gas i volan? a sto kada kocis i pustis volan? vuce li u obje situaciju u jednu tj lijevu stranu?
Nekada:
A tu su još:

Offline emirovic

• Dacia vozac
« Reply #6 on: December 01, 2010, 10:11:20 PM »
Ma ok su ljudi u servisu, susretljivi, ali prilicno povrsni. Nazvali su me, rekli sta je, da su prebacili zadnju gumu naprijed i da sad ne vuce, sve je ok i narucili su novu gumu. Medjutim, kada sam preuzeo auto, opet isto. Odlucio sam sacekati tu gumu, da je namontiraju, pa cu vidjeti sta ce dalje biti. Pitao sam cisto informativno da li je neko imao slican kvar. Citao sam na raznim forumima da su neke astre i sevroleti imali slicne probleme. Te da je do solje amortizera, te servo ventila, te letva volana....

"Da auto vuce u jednu stranu moze se zbog gume desiti samo ako ima premali tlak unutar iste. Mislim da je problem negdje u upravljackom sustavu (spona, krajnici, kugle, OPTIKA?  ).
 Nisam jos cuo za ovakav slucaj sa novim autom.

Sto se dogodi kada recimo - vozis i pustis gas i volan? a sto kada kocis i pustis volan? vuce li u obje situaciju u jednu tj lijevu stranu?"

Gume su bile fabricki prenapuhane, tlak je bio 2.6,a li to su popravili u servisu, no nije bilo promjena u ponasanju.
Kada pustim volan (i sa gasom i u leru) isto se ponasa. Prvo pocne skroz lagano na lijevu stranu, nekih pedesetak metara i onda sve ostrije, vec prelazi u suprotnu traku. I ja sam se malo dvoumio da li me osjecaj vara, mozda zbog nagiba ceste i sl., medjutim, uvijek ide nalijevo, nikad na desno. Kada idem npr. preko makadama, nakon svake neravnine preko koje predje lijeva guma, volan vuce na lijevo i stalno moram praviti korekciju prema desno. Kada kocim i pustim volan, ne zanosi, ostane na pravcu. Auto je novo, presao oko 600 km, tako da sto se tice spona, krajnica, kugli, to je sve novo.

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #7 on: December 01, 2010, 10:21:18 PM »
zaista nezgodna situacija, ali bitno je da te decki u servisu hoce saslusat  :a025:

znam da su kugle, spone, krajnici novi, ali uvijek postoji mogucnost tvornicke greske. Provjeru svega toga treba prepustit deckima u servisu, posteno si platio svoj auto, neka oni posteno ispune svoje obveze prema tebi, na kraju krajeva - za to su i placeni.  :)
Nekada:
A tu su još:

Offline emirovic

• Dacia vozac
« Reply #8 on: December 01, 2010, 10:23:35 PM »
Pa, zasad su korektni, ne osporavaju oni da auto nije u redu, ali, kao sto rekoh, malo mi se povrsno ponasaju kdo te dijagnostike. Nisu ga pregledali kako treba, vec nekako odokativno ustanovili da je guma, kao da nista drugo ne moze biti. Ali vidjecemo sta ce biti.

Offline Boris

• Dopredsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Sandero 1.4 Ambiente
« Reply #9 on: December 06, 2010, 05:24:32 PM »
Kako ste riješili problem taj što vam auto vuče u jednu stranu? Baš me to zanima.
CARPE DIEM

Offline emirovic

• Dacia vozac
« Reply #10 on: December 07, 2010, 03:14:04 PM »
Nije jos rijesen. U servisu su rekli da je da guma ima fabricku gresku i da zato vuce, te da ce zamijeniti prednje dvije gume. Jos uvijek cekam da stignu.

Offline trx

• Dacia vozac
  • Dacia Sandero 1.6 Laureate
« Reply #11 on: February 10, 2011, 08:20:42 PM »
I ja imam isti problem, stalno sam mislila da je to normalno, ali već mi je dosadilo dodavati volan lijevom rukom., pa sam danas testirala sandera na duugom pravcu i nikako da ide ravno, bježi na lijevo.
Gume su u redu i nikada nisam udarila bilo kojim kotačem u nešto, niti sam ga penjala na rubnjake.
Slijedeću sedmicu idem to reklamirati na servis. :banghead:

Offline Tomyslav

• Forumaš sa iskustvom
« Reply #12 on: February 10, 2011, 08:45:03 PM »
e sad ko je tu lud?

moj logan je isto vukao u lijevo dok su bile gore tvorničke gume i felge, kad sam prebacio na zimske gume ide ravno, nisam bio siguran da ima neki problem i mislio sam da je do ceste, al izgleda da ću trebat to provjeriti kad stavim nazad ljetne gume  :bonk:
Logan MCV 1.6, 16v, 2008 god., LPG, 7 sjedala, full oprema

Offline rookie

• Dacia vozac
  • Dacia Duster 1.6 4x2 Ambiance
« Reply #13 on: February 10, 2011, 09:30:35 PM »
Meni je tako bilo na starom autu. Nove gume su bile problem.
Išao sam na centriranje (reglažu), full pregled trapa, i na kraju je zaključak više majstora bio isti. Nove gume su takve, nema problema za auto u smislu da se nešto rašteluje, jedino ako mi puno smeta onda reklamacija na nove gume. Nisam reklamirao pa ne znam bi li priznali reklamaciju.

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #14 on: February 10, 2011, 09:32:46 PM »
Na gume nema reklamacije. Noviji Megane-i(II) takodjer imaju to cudno svojstvo da vuku ulijevo, unatoc potpuno novom ovjesu i potpuno novom autu. To su trolovi  :big:
Nekada:
A tu su još: