Ma ok su ljudi u servisu, susretljivi, ali prilicno povrsni. Nazvali su me, rekli sta je, da su prebacili zadnju gumu naprijed i da sad ne vuce, sve je ok i narucili su novu gumu. Medjutim, kada sam preuzeo auto, opet isto. Odlucio sam sacekati tu gumu, da je namontiraju, pa cu vidjeti sta ce dalje biti. Pitao sam cisto informativno da li je neko imao slican kvar. Citao sam na raznim forumima da su neke astre i sevroleti imali slicne probleme. Te da je do solje amortizera, te servo ventila, te letva volana....
"Da auto vuce u jednu stranu moze se zbog gume desiti samo ako ima premali tlak unutar iste. Mislim da je problem negdje u upravljackom sustavu (spona, krajnici, kugle, OPTIKA? ).
Nisam jos cuo za ovakav slucaj sa novim autom.
Sto se dogodi kada recimo - vozis i pustis gas i volan? a sto kada kocis i pustis volan? vuce li u obje situaciju u jednu tj lijevu stranu?"
Gume su bile fabricki prenapuhane, tlak je bio 2.6,a li to su popravili u servisu, no nije bilo promjena u ponasanju.
Kada pustim volan (i sa gasom i u leru) isto se ponasa. Prvo pocne skroz lagano na lijevu stranu, nekih pedesetak metara i onda sve ostrije, vec prelazi u suprotnu traku. I ja sam se malo dvoumio da li me osjecaj vara, mozda zbog nagiba ceste i sl., medjutim, uvijek ide nalijevo, nikad na desno. Kada idem npr. preko makadama, nakon svake neravnine preko koje predje lijeva guma, volan vuce na lijevo i stalno moram praviti korekciju prema desno. Kada kocim i pustim volan, ne zanosi, ostane na pravcu. Auto je novo, presao oko 600 km, tako da sto se tice spona, krajnica, kugli, to je sve novo.