Tema je stara ali da je opetr pokrenem. Ja imam naknadno ugrađen naslon za ruku marka RATI, isti kakvog se može kupiti u Dacia servisima kao dodatnu opremu.
Trenutno model za Daciu Logan se kod
http://tds.hr/#autopresvlake može dobiti za 50% popusta tj. oko 355 kn što je vrlo povoljno jer sam ja svog platio znatno više iako sam se tada poslužio jednim trikom pa sam naručio naslon od Škode koji je tada bio na akciji i naknadno samo adapter za Daciu čime sem uštedio 100-tinjak kuna.
Mislim da ovaj model za Logana odgovara i za Sandera jer koliko znam imaju jednak interijer oko sjedala. Mogući problem jedino predstavlja nosač rukohvata koji se učvrsti za plastični oklop između sjedala je ru slučaju da imate podizače stražnjih stakala na struju taj nosač bi ih prekrio. (Barem ja sam dobio takav nosač ali srećom moja stražnja stakla se podižu mehanički).
Mislim da je jedina razlika između "originalnog" i ovog iz TDS-a upravo u tom komadu jer ovaj koji kupiš u Dacia servisu ima nešto drugačiji oblik koji ne prekriva prekidače podizača stakala.
Inače sam naslon na koji se naslanja ruka i u kojem se nalazi pretinac je potpuno isti i sigurno je marke RATI kao i ovaj iz TDS-a.
Ja svojeg imam već dugo godina i do sad je izdržao sve torture bez ikakvih oštećenja. Donekle je otežan pristup ručnoj kočnici i najčešće suvozaču treba malo više vremena dok pronađe gdje se ukopčava sigornosni pojas ali ništa od toga nije poseban problem, pogotovo kad se navikneš. Čak ni pristup joysticku ispred ručne kojim se namještaju vanjski retrovizori nije problem a na kraju naslon se vrlo jednostavno može vertikalno podignuti ako nam smeta za neku radnju i onda ponovno vratiti na svoje mjesto.
Usput vrlo je koristan za odlaganje kojekakvih sitnica poput kovanica, mobitela, sunčanih oćala, raznih punjača, karata za cestarinu, parking itd. koje nam smetaju po džepovima ili ih ne želimo ostaviti na vidljivom mjestu kad izlazimo iz vozila.
Ukoliko netko želi ugraditi RATI naslon za ruku u svoju Daciu ali i u neki drugi automobil - ima toplu preporuku od mene.