Author Topic: DUSTER - srednji naslon za ruku  (Read 7660 times)

Offline Mikronis

• Dacia vozac
DUSTER - srednji naslon za ruku
« on: July 03, 2011, 12:06:25 PM »
Zanima me jel ima netko ugrađen u Dustera srednji naslon za ruku ( onaj original ili neki drugi ) i dali ima ko ideju koji kupiti i gdje , jer onaj original je malo skup cca 900 kn i ima ga samo u svijetlo sivoj boji.
« Last Edit: July 03, 2011, 12:09:49 PM by Mikronis »

Offline Vanja

• Predsjednik kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Duster 2 Prestige 4x2 110
    • www.DaciaKlub.hr
Re: DUSTER - srednji naslon za ruku
« Reply #1 on: July 03, 2011, 01:03:27 PM »
Tu i tamo zna na ebayu osvanut zalihe tih naslona po cijenama od cca 300 kuna.sad sam gledao al imaju samo neki skuplji.po meni super stvar,al samo ak se vozis na vece staze ili po autoputu cesto,po gradu ti samo smeta.

Ima negdje na forumu tema koju je postavio jedan gospodin iz srbije,koji nabavlja originalne dijelove po cijeni duplo manjoj nego kod nas,tak da malo pronjuskaj pa ga kontaktiraj  :a025:

Offline Tomyslav

• Forumaš sa iskustvom
« Reply #2 on: July 03, 2011, 03:56:30 PM »
ili kupiš ko ja u intersparu za 80 kn univerzalni  :laugh:
Logan MCV 1.6, 16v, 2008 god., LPG, 7 sjedala, full oprema

Offline mi5

• život je samo jedan...
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • japansko crvena Dacia Sandero 1.4 Laureate+
« Reply #4 on: July 03, 2011, 07:03:46 PM »
da, to je originalni (uz to sto su ovdje nesto s bazom smuljali jer ona ne izgleda bas tak) i takvog sam osobno ugradio u sandera. ugradnja nije komplicirana, treba malo truda i muka oko sarafanja baze u nosac. bitno je da znas da takav naslon sluzi samo za naslanjanje ruke u voznji, nikako za naslanjanje cijelog tijela ili da se o njega mozes uprijeti kao o vrata da bi se namjestio u sjedalo. ako imas kakvih dilema ili pitanja oko ugradnje slobodno pitaj, a kako je blek vec spomenuo ili preko neta(ebay) ili iz srbije (preko zeljka, ali problem s dostavom) je najjeftinije-200 do 300kn.
jos jedna sitnica, gornji dio od koze se moze klizati prema naprije ako ti je potrebno no mislim da je u dusteru prostora kao i u sanderu pa ti nece biti potrebno. jos jedan savjet je da ako imas namjeru stavljati presvlake ili nesto raditi oko sredisnjeg dijela (gdje ce biti naslon) svakako to napravi prije jer ne zelis ga kasnije skidati a za tako neke manevre ti bas i ne pomaze ;)  :a055:

Offline logan

• fosil
  • Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Logan 1,6 Laureate 2005.
Odg: DUSTER - srednji naslon za ruku
« Reply #5 on: December 28, 2013, 10:46:00 PM »
Tema je stara ali da je opetr pokrenem. Ja imam naknadno ugrađen naslon za ruku marka RATI, isti kakvog se može kupiti u Dacia servisima kao dodatnu opremu.
Trenutno model za Daciu Logan se kod http://tds.hr/#autopresvlake može dobiti za 50% popusta tj. oko 355 kn što je vrlo povoljno jer sam ja svog platio znatno više iako sam se  tada poslužio jednim trikom pa sam naručio naslon od Škode koji je tada bio na akciji i naknadno samo adapter za Daciu čime sem uštedio 100-tinjak kuna.
Mislim da ovaj model za Logana odgovara i za Sandera jer koliko znam imaju jednak interijer oko sjedala. Mogući problem jedino predstavlja nosač rukohvata koji se učvrsti za plastični oklop između sjedala je ru slučaju da imate podizače stražnjih stakala na struju taj nosač bi ih prekrio. (Barem ja sam dobio takav nosač ali srećom moja stražnja stakla se podižu mehanički).
Mislim da je jedina razlika između "originalnog" i ovog iz TDS-a upravo u tom komadu jer ovaj koji kupiš u Dacia servisu ima nešto drugačiji oblik koji ne prekriva prekidače podizača stakala.
Inače sam naslon na koji se naslanja ruka i u kojem se nalazi pretinac je potpuno isti i sigurno je marke RATI kao i ovaj iz TDS-a.
Ja svojeg imam već dugo godina i do sad je izdržao sve torture bez ikakvih oštećenja. Donekle je otežan pristup ručnoj kočnici i najčešće suvozaču treba malo više vremena dok pronađe gdje se ukopčava sigornosni pojas ali ništa od toga nije poseban problem, pogotovo kad se navikneš. Čak ni pristup joysticku ispred ručne kojim se namještaju vanjski retrovizori nije problem a na kraju naslon se vrlo jednostavno može vertikalno podignuti ako nam smeta za neku radnju i onda ponovno vratiti na svoje mjesto.
Usput vrlo je koristan za odlaganje kojekakvih sitnica poput kovanica, mobitela, sunčanih oćala, raznih punjača, karata za cestarinu, parking itd. koje nam smetaju po džepovima ili ih ne želimo ostaviti na vidljivom mjestu kad izlazimo iz vozila.
Ukoliko netko želi ugraditi RATI naslon za ruku u svoju Daciu ali i u neki drugi automobil - ima toplu preporuku od mene.
www.renault-klub.hr
www.du-moto.com

Offline Highlander

• Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Duster 1.6 16V 4x4 Laureate
« Reply #6 on: November 06, 2017, 08:50:09 PM »
Reanimacija teme :
Prošli vikend sam se konačno smilovao da ugradim Brecknerov srednji naslon za ruku, kojeg sam nabavio od našeg kolege Ishmaela još u avgustu prošle godine.

http://daciaclubcroatia.com/DCCforum/index.php?topic=2071.0

Nedavno sam prilikom susreta sa Smiley-em vidio kako to izgleda u Dusteru i bio sam pomalo razočaran njegovim naslonom koji mi je djelovao pomalo krhko i klimavo.  :a014:
Uz malu pomoć nacrta i tutorijala sa interneta, relativno brzo sam uspio završiti montažu.
Rezultati i utisci su oprečni:

1. Pozitivno - naslon je izuzetno čvrst, imam utisak da mogu da sjednem na njega, kao da je srastao za središnji brijeg. Da li je to tako samo kad se tek postavi, pa se poslije rasklima  - vidjećemo. Mnogo korisna stvar, multifunkcionalna, lako se naviknuti na prostor za sitnice, nije nikakav problem sa dizanjem ručne kočnice, malo "smeta" za vezanje i odvezivanje pojasa, ali ništa strašno, i to se lako uvježba.

2. Negativno - pri kraju montaže neprijatno iznenađenje - morao sam bonsekom da otpilam dio plastike na vrhu grebena koja je služila kao držač limenki, "noge" nosača su previše kratke, predviđene za manju visinu grebena. Prostor za limenke je neupotrebljiv, nosač se ne može montirati "više naprijed". Mada je na uputstvu i pakovanju naznačen Duster, definitivno ne odgovara za Duster phase 2. Poprilično sam izgrebao plastiku grebena pokušavajući da postavim nosač na neki efektniji način ...

Evo i slika krajnjeg rezultata :

Offline Smiley

• Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Duster 1.5 dci Blue 4x4 (2018)
« Reply #7 on: November 07, 2017, 09:28:25 PM »
...ovaj naslon je cini se nesto drugaciji... :a014:

...kod mene prostor za limenke ostaje ispod naslona - dakle, za upotrebu vozacu ili suvozacu mada prilicno sakriven - kod tebe ostaje otvoren za putnike na zadnjem sjedistu?

...nadam se da ovo gore ne znaci kako je naslon pomjeren naprijed jer ce vise smetati mjenjacu ili rucnoj kocnici? :confused:

...i ja sam bio razocaran sto je naslon pomalo klimav... :1icon_nixweissA: nije da se treba naslanjati cijelom tezinom, ali nisam bas ocekivao da se tako ljulja i skripuce kod nesto veceg napora... :doh1:

...u svakom slucaju, poslije malo navikavanja naslon ima vise prednosti... :dobroje:

Dacia Duster Prestige 1.5 dCi Blue 4x4, 2018 (11.2018 - ...)
Dacia Duster Laureate 1.5 dCi, 4x4, 2015 (2.2015 – 11.2018)
Dacia Sandero Stepway 1.6, 2011 (10.2011 – 2.2015)

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #8 on: November 08, 2017, 01:07:49 AM »
Sredisnji naslon za ruku je definitivno nešto što mi je postalo must-have u automobilu.

A ovakav isti naslon imam i ja u Loganu  :a0301: Dobro, možda je boja malo drugačija, i način montaže. I kao što je već napisano, malo se treba naviknuti na drugačiji manevar kod vezanja pojasa i povlačenja ručne kočnice, ali to je samo stvar navike.
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (sold)
'07 Logan MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (sold)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (sold)
A tu su još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 220.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 55.000km and counting (HR)