Author Topic: Korozija i problemi s lakom  (Read 43840 times)

Offline Matija_vz

• Forumaš sa iskustvom
  • dacia logan 1.4 laureate
Odg: Korozija i problemi s lakom
« Reply #30 on: August 17, 2012, 12:28:37 PM »
 :a070: :a070: :a070: :a070:  :11_2: :11_2: moj izgleda ko novi, logan je moj s 2005, nije mi dal vrag mira i otišel sam pogledati kod sebe u vrata kad pa je to počeko ? 
dacia logan 1.4  laureate 2005god
Varaždin

Offline istrijan

• Dacia test vozac
  • **
« Reply #31 on: August 17, 2012, 03:58:04 PM »
Moram priznati da su ova Djonijeva i Majina iskustva prestrašna.
Znam da kod svake marke vozila možeš naići na neke Baksuz-primjerke, ali reakcija ovlaštenih servisa je ono što je sramotno. U redu, može se dogoditi tvornička pogreška, ali ona MORA biti otklonjena sevisom.
Jednostavno mora dok traje garancija.
Djoni, ipak bi te nešto pitao. Navodiš velike probleme sa diznama. Možeš li reći na koliko prijeđenih kilometara su se problemi pojavili? Misliš li da su uzrok problema čuvena pumpa ili je u pitanju nekvaliteno gorivo? Na koliko km je otkazao motor?
Djoni iskreno mi je žao za tako loše iskustvo s Daciom.

Anđelko, i mene zanima koja su to kritična mjesta kod Sandera pa ako može javi mi. Unaprijed hvala!

Offline DzoniLoganDci

• Dacia profi vozac
  • Vozi da zivis, zivi da vozis!!!!
« Reply #32 on: August 17, 2012, 08:29:55 PM »
Hej istrijan.. Pa otprilike na 120 000 km... Ali problem je sto motor, i jos 2 auta sam tenkirao na istim benzinskama vec godinama i godinama, znaci ne mjesanjm benzinske kao carape, i imam svaki racun od prvog dana, ali bas svaki, prilagao sam racune, zalio se ini, ma nista... lagani odjeb sa svih strana.... i eto 2x sam radio dizne i to u srbiji u extra boch servisu i dobio garanciju na rad, jer kod nas bi me taj posao izasao oko 3000 e, a u srbiji 1000, i onda kad je crkao treci put, promenio sam komplet masinu i elektroniku... i sad je sasvim drugacije.. auto kao da je 999999x drugaciji od onog prethnodnog motora... eto... ocito je islo od samog starta pa dok je duralo, duralo....
Ovaj u srbiji kad je radio drugi put dizne rekao je nemoguce, fakat nemoguce, sva elektronika nova u njima, sve predobro....
ali eto... i uvjek je prvo crkla treca dizna, i onda za njom sve ostale... nekad otvori na 2 bara, nekad na 100, a nekad ne otvara.. eto...
on kaze da nikad tako nesto nije dozivio....kao ni mnogi majstori sa kojima sam pricau i u americi koji rade bosch sisteme....
i oni su mi savjetovali promjenu masine i elektronike, jer kazu da moze biti bure bez dna.....
ko zna , mozda je samo pumpa bila problem, ali.. eto....
nasao sam novi auto u obnovi koji se morao sasjeci, donjeo akumulator i upalio na zub... osjetila se razlika, i odmah sam sve poskidao i cao....
i eto do sad da kucnem u drvo pali teraj, kidaj, stiskaj do panja.. masina kao zvonce....

i na svaki rezervar goriva sipam litru motornog ulja... to mi je savjetovao kolega u mercedesovom servisu koji je spajao daciu na komp i namjestao novu masinu....

Hejmatija care, iskreno neznam kad je pocelo, jer mater mi je stalno govorila da hrdja a ja nisam obracao paznju na to... jer sam mislio da me zaj....  e onda kad sam vidio, imao sam sta i vidit..... ali po procjeni traje oko godinu i pol... eto... mozete me pljuvati kako nisam vidio godinu i pol daa trune.... ali ekipa... ako cu obilazit novo auto svaki dan 3 sataa.. onda idem da se objesim.... ako me razumjete....

ma kupujem si rolerice :) a zimi cu skinit tockice i stavit komad lima i namazat slaninom :)
« Last Edit: August 17, 2012, 08:34:30 PM by DzoniLoganDci »
Never ride faster, than you guardian angel can fly.

Dacia Logan 1,5 dci , 2006 god. 150.000 km, nesto opremice, bez klime... Auto opravdao po udobnosti, kvaliteti, i cijeni. Test u jednom smjeru 1600 km bez prekida, potrosnja 4,5 lit crnog zlata :)))))) Odlicno

Offline Maja

• manekenka kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway 1.6. MPi
« Reply #33 on: August 17, 2012, 08:45:51 PM »
Evo da i ja malo prokomentiram...

Točno tako... nismo se nas dvoje sad ovdje našli pljuvati po Daciji kao marki vozila,.. već mislimo da trebamo iznijeti i svoja iskustva koja nažalost nisu dobra...
Eto, mi smo bili ti baksuzi, ali ne trebate nam sad okretati leđa i misliti da mi ovdje dajemo lažne iskaze, valjda shvaćate da od toga nitko nema koristi, uostalom jedva smo skupili novaca za kupit novi auto, mislili li smo da ćemo biti mirni par godina, jer ipak je novo i pod garancijom je... ali eto.. ispalo je drukčije... Zato nemojte zatvarat oči kada netko piše o lošem iskustvu... sve je to potkrepljeno dokazima.. a hvala bogu ja sam svoje sve kopirala, dokumentirala... tako ako kojeg dušebrižnika baš muči , da si može pogledati.  Već budite sretni što i sami nemate problema, ikakvih, a kamo li tako velikih da vam na autu starom 2 godine crkne getriba...

A što se tiče servisa... pa ljudi moji išli smo direkt do Renault- Nissan Hrvatska...   pa di bi oni došli kad bi meni priznali da getriba nije bila u redu, i išli je popravit o svojem trošku...   pa daj si malo razmislite....    jedno je lakiranje branika koje košta soma kuna,... a drugo su ovako velike stvari... 

Što se tiče usporedbe starog i novog auta...   Nakon ovog iskustva...  odlučili smo da želimo auto bez imalo elektronike, znaći pajser i udri.. :DD , šalim se.. znaći tražili smo auto sa 1.9 tdi motorom,.. (oni koji se razumiju, znaju i zašto), tako da je to mogao bit i passat, audi, bora, polo, bilo koji, ali eto, našli smo dobrog golfa.. (ovo naglašavam jer vidim da ovdje na forumu imate neku bolest pljuvanja po golfovima)..   no dosta  :offtopic:

Tako da svima vama želim puno sreće sa vašim autima, ma koji god oni bili...
manekenka kluba

Offline DzoniLoganDci

• Dacia profi vozac
« Reply #34 on: August 17, 2012, 08:57:10 PM »
evo slike stare, tj orginalne masine kad je izvadjena van-- da nemislite da izmisljam

Dacia Logan 1,5 dci , 2006 god. 150.000 km, nesto opremice, bez klime... Auto opravdao po udobnosti, kvaliteti, i cijeni. Test u jednom smjeru 1600 km bez prekida, potrosnja 4,5 lit crnog zlata :)))))) Odlicno

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway eco- g lpg
« Reply #35 on: August 17, 2012, 09:30:54 PM »
Našim pitanjima i vašim odgovorima većina nas samo želi imati pravu sliku kako bi u slučaju istih ili sličnih problema mogli lakše riješiti  problem, ako do njega dođe.
Majo ne shvaćam izjavu "vidim da ovdje na forumu imate neku bolest pljuvanja po golfovima". Zar je izjava koju sam ja napisao u vezi moga kuma pljuvanje?  :confused:

Offline DzoniLoganDci

• Dacia profi vozac
« Reply #36 on: August 17, 2012, 09:33:23 PM »
Andjelko, bolje da niko ne gleda ovakve slike kao Maja i ja. heeheheh. Sto je je, zar nisam u pravu.. Nedo Bog nikome tog zla, vremena, novaca, i tableta za smirenje.... :)

Offline Maja

• manekenka kluba
  • Forumaš sa iskustvom
  • Dacia Sandero Stepway 1.6. MPi
« Reply #37 on: August 17, 2012, 09:37:14 PM »
Ne Anđelko , nisam mislila radi te izjave... već su se prije po foumu protezali...  kad god se radila neka usporedba, komentiralo se kako god golfa cijenu drži jedino znak  na haubi...   ma nebitno..
manekenka kluba

Offline istrijan

• Dacia test vozac
  • **
« Reply #38 on: August 18, 2012, 12:25:43 AM »
Vidim da nas sve malo peru emocije, a nije ni čudo jer se ipak radi o razočaranju koje su Maja i Djoni imali. Žao mi je zbog toga.
Drago mi je da je forum otvoren i da se govori o dobrim i lošim stvarima, tako si pomažemo i ne smije biti zamjerki. Jedina zamjerka od mene je što sada imate golfa. Ha-ha ma šalim se, samo neka naša limenka vrti kilometre sa što manje ulaganja pa makar bio i moskvić.

Ti Djoni, ako smijem primjetiti, kažu da i postolari imaju šuplje cipele, frizerke najgore frizure, a ti kažeš da si po struci autolakirer i ljutiš se zbog par hrđavih vrata na loganu  ;) Ma daj... :prijatelji:

U svakom slučaju kao što i Anđelko dobronamjerno kaže nije loše malo s vremena na vrijeme pronjuškati po autu, barem onako odokativno.

p.s.
Kupim novi auto prvi put u životu i kada bi ga malo glancao ovdje u Istri udarili redukciju vode, praonice ne rade, a ako nekoga ulove da pere auto isključe mu vodu!!! Ja hrđu nebi ni vidio od blata i prašine. Slikao bih vam auto, ali me sram!

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #39 on: August 18, 2012, 11:49:22 AM »
Nekoliko slika koje pokazuju mjesta na sandeu koja su bila problematična, 1 dio

Offline Andjelko

• Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
« Reply #40 on: August 18, 2012, 11:50:24 AM »
Nekoliko slika koje pokazuju mjesta na sandeu koja su bila problematična, 2 dio

Offline Logan Base

• Dacia vozac
  • Logan Base 1.4 MPI + LPG by OMVL
« Reply #41 on: September 03, 2013, 09:59:26 PM »
Počela su valjda korodirati mi vozačeva vrata na mom Logane s Base paketom opreme. Na odvodu za vodu u vratima vidi se da voda curi preko nekog korodiranog dijela i ostaju tragovi smeđe boje... Neznam kako skinuti ručicu za otvaranje prozora,pa ako je netko skidao unutarnje obloge vratiju, molim savjet ;)

Offline vec0071

• Dacia vozac
  • Nova 1.6 '98
« Reply #42 on: October 07, 2013, 07:06:39 PM »
Pozdrav svim dacijasima,stigo i ja mal nakon duzeg vremena...moja dacia ide  nema kvarova da kucnem u drvo osim sto ga mal karoserija zeza tj nabubrila mi boja na prednjim blatobranima i na straznjim pragovima.Srecom nasao sam dobra majstora koji mi je to rijesio pa cu uskoro postaviti slike kakvi su mi bili blatobrani prije a kako sad izgleda,kad sam ga ugledao bilo je samo ono :a070: kako dobro izgleda..tako da sad konacno mogu doc sretan na tehnicki bez onog E OVO TI NEMOZE TAKO BITI KAKO CU GA SLIKATI i bla,bla,bla ugl vidjet cete slike uskoro stizu pozzzzz!!  ;)

Offline DarioGTI

• Global Moderator
  • Forumaš sa iskustvom
  • '00 BMW E46 320Ci
« Reply #43 on: October 07, 2013, 07:30:12 PM »
Čekamo fotke!  :a025:
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (sold)
'07 Logan MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (sold)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (sold)
A tu su još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 220.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 55.000km and counting (HR)

Offline vec0071

• Dacia vozac
  • Nova 1.6 '98
« Reply #44 on: October 08, 2013, 05:43:18 PM »
Stgla masina evo i novih fotki :))